PAVIČIĆ – VUKIČEVIĆ: Nisam nikog iskoristila za kampanju, a najmanje kolegicu Majić

Lijekova ima dosta, niti jednom pacijentu neće biti uskraćena terapija, tvrdi vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba i kandidatkinja za novu gradonačelnicu Jelena Pavičić Vukičević.

Izvor: Media servis

Osvrnula se i na situaciju s Oliverom Majić i obvezom nošenja maski i na otvorenom.

Podsjetimo, prije dva dana zagrebački stožer, tada na čelu s Oliverom Majić, donio je odluku da su maske obvezne i na otvorenom bez iznimke, da bi nekoliko sati kasnije Jelena Pavičić Vukičević preuzela vođenje stožera i ukinula tu odluku. Mnogi smatraju da je sve to u svrhu kanpanje, a Olivera Majić smatra kako je u tu svrhu iskorištena te pokazuje e mail koji dokazuje kako su svi, pa i Pavičić Vukičević, bili obavješteni o toj odluci još u jutarnjim satima. Ali, tada reakcije nije bilo.

Danas Jelena pavičić Vukičević tvrdi – takve odluke moraju biti smislene i provedive. Je li iskoristila Oliveru Majić u svrhu kampanje?

“Ne, ja to nisam učinila i nikad se tako ne bih ponašala sa svojim kolegama. Kao što sam rekla i u srijedu poslijepodne, zatekla me ta informacija o obvezi nošenja maski na otvorenom bez iznimke. Kao što ste vidjeli, kada sam ovdje pristupila nosila sam masku. Ja bi ovom prilikom doista pozvala sve naše sugrađane da svi štitimo svoje zdravlje, zdravlje svojih sugrađana i da nosimo masku kad je to moguće.”

Potvrđuje da je od Majić primila e-mail u prijepodnevnim satima, ali tvrdi kako je bila na terenu pa ga nije vidjela. “Ja sam o cijeloj toj aktivnosti bila informirana oko četiri sata poslijepodne.”

Novinari su je pitali što misli o Oliveri Majić, koju je smijenila. “Sve najbolje. Nisam ja ni smijenila nikoga. Ja sam samo kako odgovorna osoba stala na čelo kolone, stala na čelo Stožera civilne zaštite.”

Komentirala je Pavičić Vukičević i situaciju s veledrogerijama koje obustavljaju isporuku lijekova. Kaže kako očekuje dogovor države s veledrogerijama.

“Ja sam u kontaktu s kolegom Jelečem, pročelnikom gradskog ureda za zdravstvom, ali i sa ravnateljima bolnica došla do informacije da je situacija stabilna. Lijekova ima dosta i da se niti jednom našem pacijentu neće uskratiti lijek ili terapija koju trebaju.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!