PAVIĆ U SABORU PETROVU: Znam da ste ljubomorni, jer ste izašli iz Vlade

Podijelite članak

pavić

Na dnevnom redu u Saboru rasprava je o prijedlogu mirovinske reforme. Očekivano, nije nedostajalo replika, opomena i zahtjeva za stankom. A prije svega, zastupnike su pred Saborom dočekali sindikati.

Izvor: Media servis

Rasprava o prijedlogu mirovinske reforme započela je burno. Oporbenjaci su Gordana Jandrokovića zasuli zahtjevima za stankom.

“Ova se rasprava skriva iza današnjeg saslušanja Todorića i rasprave u Londonu kako naši građani ne bi čuli pravu istinu. Vladi Republike Hrvatske nije u interesu da naši građani čuju da ova reforma ide na njihovu štetu”, rekao je Gordan Maras.

“S ovim paketom zakona koji se danas pokušava predložiti će se zapravo učiniti hrvatske građane ovisnicima, invalidima, korisnicima socijalne pomoći, a ne budućim umirovljenicima”, poručio je Božo Petrov.

Resorsni ministar Marko Pavić rekao je kako se nijedan ministar ne bi upustio u mirovinsku reformu da stvarno ne treba. Više puta naglasio je da je cilj povećanje mirovina i održivost sustava:

“Volio bih i htio poručiti sadašnjim umirovljenicima da se apsolutno ne trebaju brinuti oko mirovina. Da su isplate apsolutno neupitne, da su mirovine sigurne i da će samo rasti.”

Uslijedile su 34 replike, koje su oporbenjaci iskoristili da iskritiziraju i rad Vlade općenito.

“Stvarno ne znam što se koristi u Vladi da bi stvarno bili toliko odvojeni od stvarnosti pa mislili da apsolutno sve raste. Imam sada informaciju da BDP pada”, rekao je Petrov, a Pavić odgovara: “Poštovani gospodine Petrov, znam da ste ljubomorni, jer ste izašli iz Vlade, a sve tako dobro ide.”

Uključili su se i SDP-ovka Sabina Glasovac i predsjednik Sabora Jandroković. “U čemu je povrijeđen poslovnik”, pita Jandroković, a Glasovac nastavlja: “U paketu zakona vezanih za mirovinsku reformu zastupnici moraju dobiti sve odgovore, a ne bahato ponašanje ministra.”

A uoči sjednice pred Saborom su predstavnici sindikata pozivali zastupnike da ne podrže reformu. Iz inicijative Doživi mirovinu, i tebe se tiče, najavili su i skorašnju objavu referendumskog pitanja.

Komentiraj