PAVASOVIĆ VISKOVIĆ O BARIŠIĆU: Žalit ćemo se na određivanje istražnog zatvora

Odvjetnik Dražena Barišića, gradonačelnika Velike Gorice, Ljubo Pavasović Visković, za Media servis je komentirao tijek slučaja njegova klijenta. Rekao je da slijede neki mirniji dani i da se dva tjedna sigurno neće ništa novo događati.

Ali ipak planiraju:

“Mi ćemo se sasvim sigurno žaliti na određivanje istražnoga zatvora. U odnosu na rješenje o provođenju istrage vrlo vjerojatno nećemo jer nam je u interesu da se što prije krene sa ispitivanjem svjedoka”.

Barišića se, među ostalim,inkriminira da je uštedom novca nanio štetu, tvrdi njegov odvjetnik.

“Ona ključna inkriminacija koja se odnosi na izradu, to jest, pročiščivača otpadnih voda u Velikoj Gorici, je zapravo vrlo interesantna. Nikada još nisam vidio da inkriminacija završava rečenicom da je na taj način, postupajući onako kako ga se tereti, omogućio nekoj trećoj pravnoj osobi da da ponudu koja je 30 milijuna kuna ispod sljedećeg ponuditelja na javnom natječaju. Jedna vrlo interesantna formulacija oko koje će zasigurno biti jako puno rasprave u daljnjem tijeku postupka”.

A hoće li Barišić slijediti primjer još jednog od optuženih, Vinka Grgića, koji je podnio ostavku na svoje gradonačelničko mjesto i sam učiniti isto, Pavasović Visković je kratko rekao da je to ipak između njega i klijenta.

Komentiraj