PATER MANDURIĆ: Predsjednica odvraća narod od crkve, pričajući o svojoj vjerskoj praksi joge

Poznati isusovac i duhovnik, pater Ivan Ike Mandurić zamjera predsjednici promicanje joge i naziva to skandalom koji “posve obezvređuje ono nedavno pjevanje u eter pjesme ‘Krist na žalu’.

Ovo je objava Ivana Ike Mandurića na Facebooku:

Užasno me žalosti što predsjednica, pričajući o svojoj privatnoj vjerskoj praksi joge, zapravo odvraća narod od Katoličke vjere. I tako puše u jedra trendu promicanja joge u škole, sport, i svagdašnji život, koja se inače sve više nameće i katoličkoj djeci, što je za nas veliki problem.

Ovaj skandal s promicanjem joge, dakako, posve obezvređuje ono nedavno pjevanje u eter pjesme „Krist na žalu“, jer se pokazuje da ono nije potkovano poznavanjem vlastite vjere, te je utoliko bilo obmanjujuće. Ovdje se svakako mora postaviti pitanje, nije li to zastranjenje u vjeri otišli i dalje, i do koje mjere?

I sad kako to ispraviti? Jedino što poželiš je da katolički narod lijepo prepozna ovu duhovnu plitkoću, i okrene se tome da pokuša pronaći nekoga drugoga tko razboritije i autentičnije živi domoljubne i kršćanske vrijednosti – ako takav postoji ili ako se takav pojavi?

Tko ne razumije narod, i tko nema iste ideale, ne može ga ni voditi.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/imanduric/posts/10213894827316580″ bottom=”30″]