PAPINA PORUKA IZBJEGLICAMA: Tretirani ste kao teret, kao trošak, a zapravo ste dar

papa franjo

Nakon što se Papa Franjo vratio s otoka Lezbosa, gdje je posjetio izbjeglice i migrante, nije ih zaboravio niti u Vatikanu, kamo je sa sobom poveo tri izbjegličke obitelji.

Opet je uputio kritiku zbog ravnodušnosti društva u Europi prema problemima izbjeglica.

“Previše vam puta nismo poželjeli dobrodošlicu”, rekao je Sveti otac u svojoj video poruci koju je izravno uputio izbjeglicama.

“Oprostite nam na zatvorenosti i ravnodušnosti našeg društva koje strahuje od promjena našeg načina života i razmišljanja, a koje vaše prisustvo zahtijeva”, rekao je Papa Franjo.

“Onaj tko bježi od rata ili zbog nepravedne raspodjele bogatstava planeta, brat je s kojim valja podijeliti kruh, dom i život”, napomenuo je Papa te dodao: “Svatko od vas, izbjeglih, koji kucate na naša vrata ima Božje lice, Kristovo je tijelo. Vaše iskustvo boli i nade podsjeća nas da smo svi stranci i hodočasnici na ovoj Zemlji, koje je netko primio velikodušno, i bez ikakve zasluge”, istaknuo je Sveti Otac.

“Tretirani ste kao teret, kao trošak, a zapravo ste dar. Vi ste svjedočanstvo kako naš milostivi i milosrdni Bog zna promijeniti zlo i nepravdu zbog kojih trpite, u dobro za sve ljude.”

“Svatko od vas može biti most koji spaja ljude koji su veoma udaljeni, a to čini mogućim susret različitih vjera i kultura.”

Svoju poruku Papa Franjo je snimio u povodu 35. obljetnice Centra Astalli, nevladine organizacije koju je osnovao vjerski red kojem pripada i sam Papa Franjo.

Komentiraj