PAO SVODNIK U ZAGREBU: Čileanac poticao Kolumbijke na prostituciju

Čileanski državljanin poticao je kolumbijske državljanke na pružanje spolnih usluga u Zagrebu za novac.

U priopćenju PU zagrebačke se kaže:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim državljaninom Republike Čile zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Prostitucija“.

Sumnja se da je od 25. travnja do 9. svibnja 2023. godine na području grada Zagreba s ciljem zarade organizirao i omogućio drugim osobama pružanje spolnih usluga na način da je vrbovao i poticao na pružanje spolnih usluga dvije 32-godišnje državljanke Republike Kolumbije.

Naime, sumnja se da je radi pružanja spolnih usluga na internetskim stranicama kreirao i ažurirao korisničke profile i objavio telefonske brojeve na koje se putem mobilne aplikacije javljao zainteresiranim muškim osobama i nudio spolne usluge za određeni novčani iznos. Potom je, sumnja se, zainteresirane osobe upućivao u objekte na području Zagreba u kojima su one pružale spolne usluge, a koje je osumnjičeni prethodno unajmio upravo u svrhu pružanja takvih usluga.

U navedenom razdoblju, sumnja se, zainteresiranim muškim osobama 32-godišnjakinje su pružile najmanje 30 spolnih usluga za dogovoreni novčani iznos, a novac su potom dijelile s osumnjičenim.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog je privremeno oduzeto više mobitela i novac za koji se sumnja da potječe od prostitucije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.