PANTOVČAK PORUČIO KAPULICI: Takvim diletantima jedino mjesto je u odboru za ulizivanje

Iz Ureda predsjednika reagirali su na izjavu Marija Kapulice, HDZ-ovog člana saborskog Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji je rekao da “Zoran Milanović ili nije razumio ili manipulira izvješćem SOA-e”.

Priopćenje Ureda predsjednika prenosimo u cijelosti:

“Mario Kapulica, zloupotrebljavajući svoje mjesto u saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, odlučio je danas sebi dati na važnosti i javno tumačiti dokumente dostavljene Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. A čini to s jednim razlogom, samo da potvrdi ono što govori njegov šef, predsjednik Vlade Plenković.

Prozvao je pri tome i Predsjednika Republike koji je ranije pozvao na oprez u javnom tumačenju tema od nacionalne sigurnosti. Jer, ako navodne ugroze te vrste postoje, onda su one tema za ozbiljne razgovore na državnim tijelima zaduženim za brigu o nacionalnoj sigurnosti, kao što je VNS. Kapulica javno tumači navodne dokumente kojima, bude li ih, raspolagati mogu samo državne institucije zadužene za brigu o nacionalnoj sigurnosti. On svojim diletantskim javnim istupima zapravo ugrožava eventualno postupanje državnih institucija, što je već dovoljan razlog da se otvori pitanje njegovog izbacivanja iz tog Odbora.

Takvim političkim diletantima, ako već po HDZ-ovoj stranačkoj inerciji i dospiju u Hrvatski sabor, jedino mjesto može biti u odboru za ulizivanje i prikrivanje korupcije i kriminala. Sjedenjem u Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Kapulica je direktna ugroza nacionalnoj sigurnosti, veća od bilo kojih navodnih paramilitarnih skupina”, stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik Nikola Jelić.