PANTOVČAK O RUČKU S MACRONOM: Ovo je prvi put da nema mjesta za predsjednika

Za francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, svečani ručak za stotinjak uzvanika priprema premijer Andrej Plenković, ali za stolom nema mjesta za predsjednika Zorana Milanovića.

Još jedna ružna poruka koja se šalje i u svijet. A na sve danas Plenković reče kako je predsjedniku Milanoviću ponuđeno da organizira jedan od susreta s francuskim predsjednikom, ali da je to s Pantovčaka odbijeno.

O svemu RTL javlja kako iz Ureda predsjednika poručuju da su sve radili po protokolu. Kažu da Macron dolazi u večernjim satima te da nije bilo prostora za organiziranje službene svečane večere jer službeni posjet počinje, što se njih tiče, u četvrtak dolaskom na Pantovčak. Nakon toga Macron ide na ručak, ali ne ostaje te ne ostaje ni mogućnost da se organizira svečana večera.

Što se radnog ručka tiče tu nema spora, poručuju s Pantovčaka, to je operativna razina gdje će biti ministri. Karakter svečanog ručka na koji dolaze estradnjaci, sportaši i mnogi gospodarstvenici, na kojem mjesta za predsjednika nema, s Pantovčaka komentiraju tvrdnjom da je ovo prva takva situacija.

Kada Ured predsjednika organizira takve stvari pozivnice odlaze na više adresa među kojima su Ured predsjednika Vlade, premijer, predsjednik Sabora i ministar vanjskih poslova. To što se ne odazovu, kažu na Pantovčaku, nije problem Pantovčaka, prenosi RTL.