PALI ZBOG VJETRENJAČA: Sve je duži spisak uhićenih sužnosnika i gospodarstvenika

Od petka rano ujutro u tijeku su uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarske kriminaliteta s obilježjima korupcije, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Prema pisanju medija uhićeno je 13 osoba na čelu s predsjednikom uprave Hrvatskih šuma Krunoslavom Jakupčićem u sklopu istrage oko vjetroelektrana kod Knina.

Za njih se svojevremeno kao kninska gradonačelnica zalagala Josipa Rimac koja je također uhićena. Među uhićenima je i Ante Sladić, poduzetnik iz Šibenika, doznaje Hina. I on će danas biti doveden u Zagreb na ispitivanje.

Kako neslužbeno doznaje N1, uhićena je i Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva. Uhićena je i HDZ-ova Ružica Njavro, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede.

U zgradi Općine Gračac obavlja se policijski izvid, potvrdio je u petak predsjednik Gradskog vijeća Tadija Šišić dodavši da u Općini nisu informirani o statusu načelnice Nataše Turbić za koju mediji tvrde da je uhićena u akciji USKOK-a vezanoj za gospodarski kriminal.

U Splitu je u sklopu ove akcije priveden šef ispostave Hrvatskih šuma Ivan Melvan, potvrdio je za DNEVNIK.hr njegov odvjetnik Nediljko Ivančević. I Melvan će biti prebačen u sjedište PNUSKOK-a u Zagreb, gdje će biti ispitan, kazao je odvjetnik. Nije mogao govoriti o tome što mu se stavlja na teret.