PALA ZLOČINAČKA GRUPA: U akciji više od 100 policajaca – uhićenja u Zagrebu i Splitu

Rano jutros policija je u suradnji s Uskokom započela još jednu veliku akciju uhićenja na zagrebačkom području.

Izvor: Media servis

Prema neslužbenim informacijama u akciji je angažirano više od stotinu policijskih službenika koji su kroz jutro pokucali na vrata osummnjičenika na više desetaka lokacija.

Prema izvorima bliskim istrazi, akcija policije i Uskoka usmjerena je razbijanju poveće skupine osumnjičenika koji se sumnjiče da su u sastavu zločinačkog udruženja organizirali utaje poreza većih razmjera.

Navodno se radi o sumnjama u više desetaka milijuna kuna utajenog poreza.

Slobodna Dalmacija piše kako je od utorka navečer na području Splita, Solina i Kaštela, prema neslužbenim informacijama, dosad uhićeno 27 osoba.

Među uhićenima su vlasnici privatnih tvrtki, navodno je pojedincima pretraživano i nekoliko luksuznih automobila. Među uhićenima, piše portal, ima i djelatnika Carine.

Priopćenjem se oglasio USKOK:

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave”, objavio je USKOK.

“Navedene radnje, koje se provode u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, odnose se na više desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile porezna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, stoji u priopćenju.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!