PAKAO KOD VENECIJE: Autobus se survao s nadvožnjaka – najmanje 20 mrtvih

Najmanje 20 ljudi poginulo je u utorak nakon što je autobus sletio s nadvožnjaka u blizini Venecije, prenose talijanski mediji.

Autobus je sletio s ceste s visine od 10 metara i pao blizu željezničke pruge u okrugu Mestre, koji je mostom povezan s Venecijom, izvijestile su talijanske novinske agencije i televizija.

Uzrok nesreće još nije jasan.

“To je apokaliptična scena. Ostao sam bez riječi”, objavio je gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro na X-u.

Sky Italia je izvijestio da je 18 tijela do sada izvučeno iz olupine nakon što se autobus zapalio, a mnogi su ozlijeđeni.

“Izražavam najdublju sućut, svoju osobnu i cijele vlade, zbog teške nesreće koja se dogodila u Mestreu. Naše misli idu uz žrtve, njihove obitelji i prijatelje.

U bliskom sam kontaktu s gradonačelnikom Luigijem Brugnarom i ministrom Matteom Piantedosijem kako bismo pratili vijesti o ovoj tragediji”, objavila je na plarformi X talijanska premijerka Giorgia Meloni.

Nesreću je preživjelo 18 putnika koji su ozlijeđeni i smješteni u raznim bolnicama u Venetu: devet u Trevisu (uključujući dvoje maloljetnika), četiri u Mestreu, jedan u Miranu i jedan u Dolu.

U nesreći je smrtno stradao i 40-godišnji vozač autobusa Alberto Rizzotto. On je porijeklom bio iz Tezze di Piave u pokrajini Treviso.