OZLIJEĐEN, A SMIJE SE: Evo što je oraspoložilo dinamovca Pjacu

GNK Dinamo
GNK Dinamo

Nakon uspješno odrađena dva izdanja Dinamova turnira u velikom nogometu za osnovne škole, bliži se treća po redu sportska priča za zagrebačke osnovnoškolce.

Dinamo i Školski sportski savez Grada Zagreba treću godinu zaredom organiziraju turnir za djecu viših razreda zagrebačkih osnovnih škola ”Modri lavovi”, a ove godine osim novih 16 imena koja će se boriti za titulu najbolje momčadi imamo i novi sustav natjecanja.

Turnir ovoga puta ima i ambasadora, a ta je čast pripala zagrebačkom dečku, prvotimcu Dinama i reprezentativcu Hrvatske Marku Pjaci. Mladi Marko sudjelovao je na ždrijebu Dinama i Školskog sportskog saveza Grada Zagreba kojim su određeni parovi kvalifikacija, skupina i razigravanja. Nakon što je odradio svoj posao u ovom projektu te izvukao parove kvalifikacija, Marko se ukratko prisjetio svojih školskih dana:

“Igrao sam nogomet za svoju osnovnu školu Borovje i naravno da je to bilo nešto posebno što ću zauvijek pamtiti iz tog razdoblja. Kako i ne bih kada je nogomet moja prva ljubav”, rekao je Marko pa nastavio:

“Sa školom sam bio na Državnom natjecanju na kojem smo osvojili dva puta drugo mjesto. Cijeli život treniram nogomet, ali i ove su školske utakmice posebne jer ih igraš sa svojim prijateljima iz razreda i škole i boriš se za to da cijelu svoju školu predstaviš u što boljem svjetlu. Posebno mi je drago mi je što je titula ambasadora turnira za 2016. pripala meni. Učenicima koji ove godine igraju na turniru Modri lavovi želim puno sreće, a svi ćemo se zajedno družiti na kraju turnira”, rekao je.

Ove godine, mladi će sportaši snage odmjeriti u nogometu prvo kroz kvalifikacije pa zatim grupnu fazu i razigravanje za konačni plasman. Treće izdanje turnira trajat će od 17. travnja do 7. svibnja.

16 zagrebačkih osnovnih škola koje su osigurale mjesto na ovogodišnjem izdanju turnira igrat će utakmice na terenu s umjetnom travom u trening kompleksu stadiona Maksimir, svaka momčad igrat će sa sedam igrača i golmanom, a sustav turnira napravljen je po uzoru na europske turnire za djecu. Nakon kvalifikacijskog ciklusa osam boljih momčadi prolazi u grupnu fazu natjecanja gdje će se u dvije skupine boriti za što bolju poziciju. Na kraju turnira stiže završnica i razigravanje za plasman, a nakon utakmice finala svih će osam momčadi sudjelovati na završnom druženju s igračima Dinama.

Na kraju sastanka Marko je voditelje škola koje će biti sudionici Dinamova turnira vratio u školske dane, redom ih je prozvao te im podijelio priznanice koje će školama ostati uspomena i podsjetnik da su i oni ove godine bili dio priče ”Modri lavovi”.

Škole sudionici turnira ”Modri lavovi 2016.”: OŠ dr. Ivana Merza, OŠ Granešina, OŠ Gustava Krkleca, OŠ Ive Andrića, OŠ Izidora Kršnjavoga, OŠ Jure Kaštelana, OŠ Kajzerica, OŠ Mate Lovraka, OŠ Rapska, OŠ Remete, OŠ Savski gaj, OŠ Tituša Brezovačkog, OŠ Trnsko, OŠ Vladimira Nazora, OŠ Ljubljanica, OŠ Vukomerec.

 

Komentiraj