OVO SU STRAŠNI DETALJI: Ministar iznio kronologiju ubojstva male Danke (2)

Ministar unutarnjih poslova Srbije, Bratislav Gašić, objavio je kronologiju događaja vezanih za nestanak i ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić.

“Danas je iznimno tužan dan za Srbiju. Nažalost, potraga za malom Dankom Ilić završila je tragično, a zločin koji je počinjen nad njom duboko je potresao cijelu zemlju. Pripadnici MUP-a uhitili su S.J. i D.D., zaposlenike Vodovoda u Boru, koji su osumnjičeni za ubojstvo Danke i bacanje njenog tijela na deponij. Priznali su zločin i detaljno ga opisali. Optuženi su za teško ubojstvo”, izjavio je Gašić na izvanrednoj konferenciji za novinare.

“Majka, Ivana Ilić, došla je u Banjsko Polje u 13.10 s djecom. Djeca su se igrala u dvorištu, a ona ih je fotografirala. Poslala je posljednju sliku u 13.22 sati. Kada se vratila s vodom za sina, shvatila je da Danke nema. U 13.41 je pozvala muža, a u 13.45 policiju, koja je stigla u 13.59”, rekao je ministar, dodajući da su dva svjedoka vidjela Danku kako izlazi iz dvorišta između 13.45 i 13.52 sati.

Majka je također vidjela bijeli automobil, za koji se ispostavilo da su u njemu bili S.J. i D.J., osumnjičeni radnici Vodovoda.

“Oni su izjavili da su bili na radnom zadatku u Banjskom Polju, provjeravajući šaht. Njihovo kretanje zabilježeno je na kameri. Kasnije je zabilježeno da se vozilo zaustavilo kod ograde oko 13.50 sati. Vozilo u kojem su bili S. J. i D. D. bilo je ispred ograde oko dvije i pol minute, zaustavili su se zbog potrebe za toaletom. Potom su nastavili vožnju i udarili djevojčicu nekih 30-40 metara od mjesta zaustavljanja. D. D. je upravljao autom, a S. J. je prebacio tijelo djevojčice u zadnji dio vozila preko alata. Dogovorili su se da bace tijelo djevojčice. U 13.57 ih je zaustavio otac djevojčice i pitao da li su je vidjeli, na što su odgovorili negativno”, rekao je ministar.

Nakon toga su se odvezli do deponija i bacili tijelo djevojčice.

“O monstruoznosti svjedoči i to da je na poziv direktora D. D. otišao tražiti djevojčicu u Banjskom Polju, svjestan da ju je usmrtio. Tog dana na teritoriju Banjskog Polja ušlo je 17 vozila, a samo su dva izašla van, do dolaska policije i zaprječavanja puteva. To je bitno zato što je, bilo simptomatično da 150 metara od mjesta gdje su se zaustavili u dvorištu obitelji Ilić, tih 150 metara prelazili su pet i po minuta. Kao i što znamo da su na deponiju bili minutu i 41 sekundu”, kazao je Gašić.

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan pet puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

“Svaku kuću u Banjskom Polju su naši operativci obišli, svaki podrum, šahtu i zamrzivač pogledali. Istraga je išla u tri pravca. Nismo mogli da isključimo otmicu, da je dijete netko, kao što je to bilo na kraju udario autom, i treća mogućnost da je živo. Više puta smo pričali s majkom. Da li nam je bilo čudno što je posije tri godine došla u dvorište u kojem je bilo dosta stakla i željeza, pa je. Ali smo morali dobiti sve informacije za potrebe istrage”, rekao je ministar.

Potvrdio je da je jedan od osumnjičenih čak sudjelovao u potrazi za Dankom.

Rekao je da policija ima informacije da se jedan osumnjičenih vratio 28. ožujka na deponij i prebacio tijelo na drugu lokaciju.

“I zato ga nismo našli jer smo pretraživali deponij. A ne možemo im vjerovati jer prebacuju krivnju jedan na drugoga”, istaknuo je ministar.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!