OVO SU HDZ-OVE NAGRADE HNS-U: Za Štromara fotelja potpredsjednika vlade i još dva ministarstva za HNS

SDP I HNS DOGOVORILI: Riješili smo sve i želimo da Narodna koalicija dobije i premijera - kaže Štroman
Predrag Štromar

“Ovo je prvi korak s naše strane, večeras ili sutra ćemo o drugom koraku razgovarati”, rekao je Predrag Štromar, koji je zamijenio Ivana Vrdoljaka, nakon dramatičnog preokreta u HNS-u.

“Središnji odbor nije prihvatio odluku Predsjedništva, 78 glasova je bilo “za” da se ide u pregovore s HDZ-om na temelju platforme koju smo iznijeli, nakon razgovora s njima ćemo znati puno više. Ne znači da će ishod biti pozitivan, ovo ne znači koaliciju, moramo se dogovoriti”, objasnio je Štromar donedavni župan, koji je izgubio utrku za župana Varaždinske županije od Radimira Čačića.

“Mi smo predložili 3 ministra svoja, očekujemo da to prihvati HDZ. Ministarstvo obrazovanja, prof. Blaženka Divjak bi bila ministrica, to znači i odlazak Barišića. Potom, Ranko Marjan bi bio ministar pravosuđa, a ja (op.a. Štromar) ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade.

Ja nisam izdao naše birače, želimo dobro Hrvatskoj, želimo otvoreno društvo, ako to ne prihvate u HDZ-u, nećemo nikoga prevariti, ako prihvate, birači će vidjeti da radimo dobro. To bismo željeli, i da se vrati Jokić na čelo kurikularne reforme”, kazao je Štromar.

Potvrdio je na neki način da je riječ o političkoj trgovini riječima: “Da jest ukoliko je to za dobrobit Hrvatske”.

Rekao je i kako HNS ne želi ne želi neke ljude u Vladi ako se u konačnici dogovore s HDZ-om.

“Nikako nam nije prihvatljivo da su Esih i Hasanbegović u koaliciji”, a o ministru financija Zdravku Mariću, odgovorio je: “O tome ćemo razgovarati.”

HNS je za kurikularnu reformu, kaže, i prihvatljivo im je da se na na čelo tima za njeno provođenje vrati Boris Jokić.