OVO JE UBUJICA IZ TEKSASA: Salvador Ramos (18) kupio je dvije puške na svoj 18. rođendan

Salvador Ramos (18) otvorio je vatru, pobio 19 djece i dvoje odraslih u osnovnoj školi Robb u Uvaldeu, gradiću na jugozapadu Teksasa. Prije suludog čina upucao je i svoju baku, koja je u kritičnom stanju u bolnici. 

Dva policajca su lakše ranjena, a napadač je ubijen nakon što je intervenirala policija. Vlasti vjeruju da je djelovao sam.

Sve je više detalja o 18-godišnjem osumnjičeniku za stravični napad na osnovnu školu u Texasu.

Njegov bivši školski kolega rekao je da mu je napadač poslao fotografiju na kojoj se vidi vatreno oružje i torbe pune streljiva.

Prijatelj koji je želio ostati anoniman, ispričao je kako je do neke mjere bio blizak sa Ramosom. S vremena na vrijeme bi se čuli kako bi zajedno igrali igrice. Nakon što mu je poslao slike oružja i municije, kolega je Ramosa pitao zašto to ima.

“Rekao mi je da ne brinem. I da izgleda drugačije sada. Da ga ne bi prepoznao”, ispričao je prijatelj, piše CNN.

Dodao je i kako su Ramosa drugi učenici ismijavali zbog odjeće koju je nosio i zbog financijske situacije njegove obitelji.

“Jednostavno ne bi otišao u školu… S vremenom je odustao. Jedva da je dolazio”, dodao je.

Tri dana prije masakra u školi, fotografiju na kojoj su dvije puške objavljena je i na Inastragram računu za koju je nekoliko ljudi potvrdilo da pripada Ramosu.

“Bio je tihi tip, onaj koji ne govori puno. Nije se puno družio s ostalim zaposlenicima. Obavio bi posao i samo bi podigao ček”, ispričao je CNN-u radnik u lancu brze hrane u kojoj je radio i osumnjičeni za masakar u osnovnoj školi u Južnom Teksasu u gradu Uvalde

Osumnjičeni 18-godišnji napadač kupio je dvije puške na svoj 18. rođendan, rekao je teksaški senator Roland Gutierrez. “To je bila prva stvar koju je napravio kad je navršio 18 godina”, rekao je.