OVO JE PAULA PUĐAK: Tako se smije svjetska prvakinja – pogledajte što može

Zagreb i Hrvatska imaju još jednu rekorderku, svjetsku prvakinju u „marincima“, a samo u tri minute napravila je njih 62, što je čak sedam više od svjetskoga rekorda!

Mnogi i ne znaju, pa i nisu čuli što su to popularni “marinci” i “sprawlovi” dvije možda i najomraženije vježbe u fitnesu. Recimo kako se jedan “marinac”, odnosno jedan “sprawl” sastoji od skleka i skoka u vis. Priznat ćete da nije baš lako napraviti ih samo nekoliko. A naša junakinja, simpatična, draga, naoko krhka Paula Puđak kao od šale može ih napraviti na stotine.

A tko je Paula? Još je kao jako mala djevojčica, kada je trebalo maknuti pomoćne kotače s bicikla i pomoći joj oko ravnoteže, dramila. Dakle, mislila ja da ona to odmah može sama. Kada je shvatila da ne ide plakala je, ali nikome nije dopuštala da joj pomogne dok nije kroz dva sata sama pobjedonosno vrištala ovaj put kroz suze radosnice – uspjela sam!

Njezino djetinjstvo, odrastanje, izlasci, gimnazija, faks, posao, treninzi (aktivno ples), sve je to zahtijevalo disciplinu, imati sve pod kontrolom. Razigrana, nasmijana omiljena gdje god dođe prštala je od pozitivne energije, ali itekako svjesna da jedino savjesnim, ogromnim trudom i radom može uspjeti. I dokazivala se kroz mnoge aktivnosti kao što je to i danas.

A onda je došla korona, priča majka Lidija. Paula odjednom mora biti zatvorena u kući. Fakultet uz online nastavu i polaganje ispita na isti način nikada nije usvojila i uopće joj nije išlo. A prvu godinu na Pravnom fakultetu – javna uprava položila je u roku sve ispite. Asada prva frustracija, čak trauma. Potom i stres uz potrese. Odjednom je strahovito pala s kilažom i to na 44 kilograma.

Svi smo bili u ogromnom strahu za njeno zdravlje. Poremetili su se hormoni i kompletno cijeli organizam. Dala si je oduška i borbu kroz proučavanje zdrave prehrane i sama je bez nutricionista kompletno sve mijenjala kroz dvije godine.

Tješio me sin Eduard. Majko, ne brini, seka zna što radi. Da mogu istog bih trena išao njezinim putem, ali sam preveliki mesožder.

Odmah po otvaranju teretana nakon korone upisala se u jednu, pa u drugu, a onda je otkrila treću – LY GYM teretanu koja joj je bila relativno blizu mjestu stanovanja. Došavši s treninga prvo što je rekla: „Mama, to je to! Trener Josip i trenerica Lara su ono što ja trebam. Napokon sam mrtva umorna došla s treninga“.

I sve je tako krenulo. Pomalo se sve vraćalo u normalu. Iz zezancije je trener Josip rekao svom prijatelju, dok su pričali koliko se može napraviti „marinaca“ u sat vremena, također kondicionom treneru, da ima curu u teretani koja može više od 700. Dakako, nije vjerovao i Josip je predložio Pauli da pokušaju. I jesu. Napravila je bez ikakvih vježbi samih „marinaca“ 810 ponavljanja, a rekord je 840.

Nakon četiri mjeseca je opet imao isti prijedlog i Paula je napravila 815.

A onda ju je nazvao i šibao na desetke poruka. „Paula, mi ćemo ići na svjetski rekord pa tebi jako malo fali“.

Svima nam je to bilo van pameti, kao nešto nemoguće. Polako su se počeli raditi planovi. No život ne bi bio život da ne zabije još neku oštricu. I još jači stres od prijašnjih.

S 23 godine Paula je izgubila tatu. Oduvijek je bila njegova princeza i njegova kako ju je zvao Seka. Nenormalna bol, trauma i stres su krenuli ispočetka još jače i još strašnije. Hrvanje sa životom nije ni malo lako.

Tek tada Paula pokazuje koliko je snažna. Uz, pa slobodno mogu reći strahovitu odgovornost Eduarda, Paulinog velikog brata koji je od malena obožava i čuva, sam shvatila koliko je borbenosti i snage u toj djeci.

Paula je tada radila u HPB-u preko student servisa. Ostala su joj dva ispita na faksu. U trenutno nimalo lakoj situaciji nije izostajala s posla samo da što više zaradi i postala je izvanredni student. I tamo se dokazala kao vrijedna i odgovorna osoba. Ponudili su joj ugovor i danas je ona zaposlenica HPB-a.

A onda se krenulo intenzivno pričati o Pauli i obaranju Svjetskog rekorda u „marincima“ na 60 minuta. I medijski je dosta popraćeno. S obzirom da za to treba velika financijska potpora, trener Josip je uz dogovor i sugestije dragog nam kolege otvorio i Udrugu Burpee. No trener Josip je i opet nešto novo otkrio. Paula može srušiti svjetski rekord U TRI MINUE.  Krenule su pripreme bez velike najave. I evo je.

Naša mala, sitna, borbena Paula Puđak je svjetska rekorderka. U tri minute je napravila 62 „marinca“ što je sedam ponavljanja više od svjetskog rekorda. I da ne povjerujete, nakon obaranja rekorda ostala je odraditi trening.

Naš veliki heroj, studira, radi u Hrvatskoj poštanskoj banci, trener Josip joj je ukazao povjerenje pa odrađuje i grupne i individualne treninge, rekreativno pleše i uveličava mnoge književne susrete u Narodnom sveučilištu Dubrava, sama si priprema obroke i još stigne biti djevojka susretljivom i dragom Jurici, sestra svom Ediju i predivna kćer svojoj majci, a prijatelj svima nama bliskim osobama.

 

 

 

 

 

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!