OTVORENO O IZBORIMA U ZAGREBU: Škare Ožbolt ljuta jer nije pozvana – traži ispriku

Emisije Otvoreno na HRT-u imala je temu izbori u Zagrebu, a gosti su bili kandidat Možemo! Tomislav Tomašević, kandidat HDZ-a Davor Filipović, mogući kandidat SDP-a Joško Klisović, Mostov Zvonimir Troskot, mogući kandidat Domovinskog pokreta Zlatko Hasanbegović i zagrebački pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić, inače član stranke BM 365.

Nije bilo Milana Bandića aktuačnog gradonačelnika, a jako se naljutila Vesna Škare Ožbolt, koja je najavila kandidaturu, a nije pozvana.

Javila se na Facebooku:

“Večeras je tema na Otvorenom lokalni izbori u Zagrebu. Vesna Škare Ožbolt nije pozvana. Službeni odgovor od glavnog voditelja glasi: ‘pozvali smo 5 najjačih političkih opcija 3 mjeseca prije izbora’. Veseli nas vidjeti da je HRT Otvoreno pozvao samo predstavnike stranaka, čak i onih koje još jučer nisu znale tko će im biti kandidat, a program im je još u natuknicama.

Nezavisne kandidate su izostavili ovoga puta. Nezavisni bi vas mogli iznenaditi.

Da li voditelji ili urednici na javnoj televiziji imaju pravo odlučivati o tome koje su ‘najjače političke opcije’ bez ikakvog izvora, ankete ili obrazloženja?

Vesna Škare Ožbolt je trenutno najjača politička opcija za Zagreb. Javna televizija treba služiti javnosti a ne uskim interesima nekih ‘političkih opcija’. Ili neka se naslov emisije preimenuje u ‘Zatvoreno’.

Vjerujemo i nadamo se da će HRT ispraviti svoju grešku. Za početak bi isprika u večerašnjoj emisiji bila dovoljna. Veselim se pozivu u neku od sljedećih emisija”, piše.

Komentiraj