OTVORENE ZIMSKE OI: Hrvatsku zastavu nosili Zrinka Ljutić i Marko Skender

Pod sloganom “Zajedno jači” kineski predsjednik Xi Jinping službeno je otvorio Zimske olimpijske igre u Pekingu, a Olimpijsku baklju na stadionu “Ptičje gnijezdo” u ogromnu snježnu pahulju, koja simbolizira Olimpijski plamen, umetnuli su Yilamujiang i Zhao Jiawen.

Izvor: Media servis

Kinezi su još jednom dokazali da su majstori ovakvih ceremonija. Tisuće plesača i izvođača uz spektakularni vatromet pokazali su svijetu da će unatoč strogim epidemiološkim mjerama ove, još jedne korona Igre biti organizirane na najvišem nivou. Hrvatsku zastavu na svečanom defileu ponosno su nosili nordijac Marko Skender i mlada skijašica Zrinka Ljutić.

“Bila mi je velika čast nositi zastavu i sretna sam što mogu predstavljati Hrvatsku i veselim se nastupima”, poručila je Zrinka Ljutić.

Našu zemlju će među 2900 sportaša iz 91 države, nadamo se, predstavljati 11 sportašica i sportaša. Leona Popović još nije doputovala u Peking jer čeka negativan nalaz na koronavirus, a pozitivan je šef Misije Hrvatskog olimpijskog odbora, Damir Šegota, koji je u izolaciji i osjeća se dobro. Sutra prema Kini lete preko Pariza Filip Zubčić i Samuel Kolega. Otvaranje je gotovo i sada su na redu sportaši.