OTVOREN BAZEN U NOVOM JELKOVCU: Izgradit ćemo još dva bazena i natkriti Šalatu – poručio gradonačelnik

STIGLI HIBRIDNI AUTOBUSI: Jedino još Beč ima vozni park kao mi - kaže gradonačelnik Bandić

U Novom Jelkovcu otvoren je novi bazen i sportska dvorana. Građani prvih mjesec dana besplatno mogu koristiti bazen, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Izvješće: Andrila Andri (Media servis)

“U Jelkovcu stanuje 10, 12 tisuća ljudi, to poprima konture jednog grada u gradu, sa sportskom i gimnastičkom izvrsnošću. Pozivam sve građane da njeguju kult športa i kult tijela, da se kupaju i da se vesele. I imat će mjesec dana besplatnog kupanja na novom bazenu”, rekao je Bandić.

Poslije besplatnog razdoblja, cijana ulaznica će biti kao i u ostalim gradskim bazenima, a možda i nešto niža jer je ovaj ipak malo udaljeniji od grada, dodaje Bandić. Tri bazena, veliki, rekreativni i dječji, napravljeni su na površini od 6300 kvadrata, a prateći prostori smješteni su u podrumskom dijelu.

Na galeriji su tribine za gledatelje, ugostiteljski objekt i poslovni prostor. Trodjelna sportska dvorana s pratećim prostorima i opremom u prizemlju te trim kabinet, teretana, prostor za gimnastiku i garderobe, koje su smještene u podrumu, prostiru se na 4600 kvadrata. Najmlađi su oduševljeni novom atrakcijom u kvartu:

“Super je, plivat ćemo, skakati i igrat se” poručila su djeca.Bazen je ono što je trebalo ovom dijelu grada, rekli su nam i prvi posjetitelji koji su razgledali novi kompleks:

“Značit će nam puno zbog djece i zbog nas da se imamo gdje rekreirati.” “Odlično je u ovo doba da se otvori bazen.”

“Ideja je odlična i to je nešto što je trebalo ovom kvartu i ovom dijelu grada.”

I zapad grada dobit će bazen, u Španskom, još je jednom ponovio Bandić i objasnio što se sve planira napraviti:

“Imamo napraviti dva bazena u narednom mandatu. Moramo natkriti Šalatu, napraviti bazen na Grani Klake, to je za Dubravu Donju i Gornju. Maksimir ima na Sveticama, cijeli južni Zagreb ima Mladost, ostalo nam je Špansko i Črnomerec, a u Španskom će biti bazen”, rekao je Bandić.

Komentiraj