OTROVANA DJECA NAPUŠTAJU KBC SPLIT: Liječit će se u Rimu u jednoj od najboljih bolnica

Djevojčica i dječak otrovani u nesreći na brodu na Hvaru bit će početkom ovog tjedna prebačena u Rim te će liječenje nastaviti u “Bambino Gesù”, jednoj od najboljih pedijatrijskih bolnica u Italiji.

Sve će još ovisiti o stanju djece u KBC Split, a misli se kako će djeca biti prebačena u Rim u utorak ili srijedu.

Kako smo javili,  14-godišnja djevojčica se uspješno oporavlja od trovanja ugljikovim monoksidom i prebačena je iz jedinice intenzivnog liječenja na odjel na kojemu se liječi i njezina majka,

No, petogodišnji mališan, nažalost, nije dobro i nije pri svijesti.

A u kakvom su stanju brat i sestra za Media servis je rekla liječnica s KBC-a Split Tatjana Čatipović Argalić: “Djevojčica stara 14 godina premještena je na Odjel zavoda za pedijatrijsku endokrinologiju i neurologiju zajedno je s majkom. Dječak star pet godina i dalje je u Zavodu za intenzivnu pedijatriju i dalje se provode sve mjere intenzivnog liječenja”.

“Djevojčica je dobro i komunicira. Dječak, nažalost, nije. Nije još došao k svijesti. Nadamo se da će se i on oporaviti”, rekao je Večernjem listu Bruno Mancuso, jedan od talijanskih turista otrovanih na Hvaru.

On se zajedno sa suprugom nakon trovanja ugljikovim monoksidom i boravka u bolnici, s još jednim parom koji nije imao zdravstvenih tegoba, vratio u Italiju.

Sada je na liječenju u u Splitu još samo majka djevojčice i partnerica nesretno preminulog Eugenija Vincija.

Komentiraj