OTPAO BENZEMA: Zlatna lopta bez nastupa na Svjetskom prvenstvu

Aktualni osvajač Zlatna lopte Karim Benzema doputovao je u Katar, ali je nakon 15 minuta treninga napustio teren zbog ozljede kvadricepsa radi koje neće nastupiti na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

Izvor: Media servis

Benzema je trenirao odvojeno jer je s ozljedom i došao na prvenstvo, pretpostavljalo se da će otpasti samo za prvu utakmicu protiv Australije, ali iz reprezentacije su potvrdili da je za njega Mundijal gotov. Osim njega, zasebno je trenirao i Raphael Varane čiji je nastup u prvoj utakmici još uvijek pod upitnikom.

Slučaj Benzema samo je jedan u nizu problema za francuskog izbornika Didiera Deschampsa na ovom turniru. Veznjaci Paul Pogba i N‘Golo Kante otpali su još prije objave popisa, a s okupljanja su zbog ozljeda otišli Presnel Kimpembe i Christopher Nkunku.

“Iznimno sam tužan zbog Karima, kojemu je ovo Svjetsko prvenstvo bilo glavni cilj”, reagirao je izbornik Didier Deschamps i dodao: “Unatoč ovom novom udarcu za francuski tim, imam puno povjerenje u svoju skupinu. Učinit ćemo sve da odgovorimo na golem izazov koji nas čeka.”

Preko društvenih mreža oglasio se i Karim Benzema: “Nikada u životu nisam odustao, ali sada kao i uvijek moram misliti na dobrobit momčadi. Razum mi govori da svoje mjesto prepustim nekome tko nam može pomoći da imamo sjajno Svjetsko prvenstvo. Hvala vam na porukama podrške.”

S 34 godine, središnji napadač Real Madrida vjerojatno nikada neće igrati svoje drugo Svjetsko prvenstvo, nakon onog 2014. koje je završio kao najbolji francuski strijelac, dok na Mundijalu u Rusiji nije nastupio zbog sukoba s Deschampsom.