OTKRIVENO TKO JE BATINAO MLADIĆA: Interventni policajac tukao ga je vezanog na podu

Utvrđen je identitet policajca koji je nakon nereda u Zrinsko Frankopanskoj ulici u Splitu, pred prostorijama Torcide, palicom tukao uhićenog mladića koji je ležao na tlu s rukama sputanim lisičinama.

Riječ je o interventnom policajcu kojem u prvoj fazi ide postupak udaljenja s dužnosti, a nakon toga će se poduzeti i dodatne radnje u koordinaciji s državnim odvjetništvom iz Splita, javlja Slobodna Dalmacija.

Podsjećamo kako su iz PU splitsko-dalmatinske su odmah nakon objave snimke policijske brutalnosti kazali kako je pokrenut postupak utvrđivanja autentičnosti snimke i identiteta osoba.

Nakon što su utvrdili da se radi o videu koji je nastao sporne večeri i o kojem policijskom službeniku se radi, pokrenut je postupak nad njim.

Danas se načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić ispričao:

“Ispričavam se gospodinu kojem se dogodila ova nemila situacija. Mi smo izvijestili u subotu da se radi o osobi koja je privedena s mjesta događaja, indicije su ukazivale da je sudionik tog napada, ali upravo je predanošću i radom policijskih službenik utvrđen njegov alibi.

Čovjek je greškom doveden, ispričavam se zbog neugodosti. Osobe koje su privedene, privedene su uz upotrebu sredstava prisile, nažalost dogodila se pogreška u postupanju. Gospodinu se mogu ispričati u svoje ime i ime svih djelatnika”.