OTKRIVEN UBOJICA: Staricu je u Osijeku, u njezinom stanu, ugušio i pokrao 43-godišnjak

lisice, uhićenje

Raspetljava se ubojstva Zorke Jović (75) u njezinom stanu u Gundulićevoj ulici 36A u Osijeku, koje se dogodilo između utorka i srijede prošloga tjedna.

Podsjetimo, nepoznati muškarac joj je ušao u stan, ubio ju gušenjem, ukrao joj mobitel, bankovnu karticu sa PIN brojem i dva zlatna prstena. U dva je navrata potom s bankomata podigao ukupno 8.000 kuna, a prstenje je prodao za 640 kuna, piše Glas Slavonije.

Sada je osječko Županijsko državno odvjetništvo u javnost “pustilo” detalje oko svirepog ubojstva, a policija je iznijela više detalja oko tijeka istrage.

“Završili smo vrlo kompleksno istraživanje u vezi kaznenog djela teškog ubojstva 75-godišnjakinje. Pri tome smo obavili više od 100 provjera u okviru kojih i obavijesnih razgovora”, kazao je Tomislav Gall, voditelj Službe općeg kriminaliteta PU osječko-baranjske.

Ubojica je 43-godišnjak sa bjelovarskog područja, a u Osijeku bio tek neka dva mjeseca. Namjeravao je otvoriti tvrtku, a zašto nije za sada nije poznato. U stanu žrtve bio je nekoliko puta prije samog ubojstva. Kao podstanar živio je u njezinom ulazu. Za kazneno djelo teškog ubojstva, za koje se Bjelovarčanin tereti, predviđena je kazna od 10 godina do dugotrajnog zatvora. Voditelj Službe općeg kriminaliteta PU osječko-baranjske dodao je da je 43-godišnjak do sada već počinio 17 kaznenih djela, no ne ovako nasilnih.

Nakon što je ubojica ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu sucu istrage predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog bojazni od utjecaja na svjedoke iz navedene zgrade koje osumnjičenik poznaje, te zbog bojazni od ponavljanja djela.

“Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku je u nedjelju proveo ročište povodom prijedloga za određivanje istražnog zatvora prema 43-godišnjaku s područja Bjelovara i s neprijavljenim boravištem u Osijeku na kojem je utvrđeno da ima dovoljno dokaza da je počinio teško ubojstvo iz koristoljublja. Određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog bojazni od utjecaja na dio predloženih svjedoka iz razloga što su iskazi osumnjičenika i navedenih u koliziji oko bitnih okolnosti, te zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela. Isto tako istražni zatvor mu je određen iz razloga što je isti pravomoćno osuđivan na zatvorske kazne zbog razbojništva i prijevara”, doznaje se od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku.

Nije prihvaćen prijedlog za zamjenu istražnog zatvora za jamstvo ili blažu mjeru, zbog težine i okolnosti počinjenja kaznenog djela, te zbog činjenice da je osumnjičenik nezaposlen i bez prihoda i da mu je motiv činjenja kaznenog djela upravo pribavljanje protupravne imovinske koristi.

Komentiraj