OTKRIVAMO: Zašto je Hasanbegović odbio Plenkovića i zašto ne bi donirao HDZ

zlatko hasanbegović

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović, za kojeg su mediji objavili kako je malo donirao svom HDZ-u kaže da 875 kuna koje je uplatio nije nikakva donacija nego trošak njegove kampanje.

“Nisam donirao novac HDZ-u niti bih HDZ-u uplatio ikakvu donaciju jer sam ja državni namještenik koji živi od plaće, opterećen s ‘deset’ kredita. Nisam poduzetnik pa da doniram stranci. Da sam htio voditi preferencijalnu kampanju, kakvu su vodili Milijan Brkić ili Andrej Plenković, onda bih potrošio znatno više, ali to nisam htio raditi”, rekao je za Večernji list Zlatko Hasanbegović.

Njegova je kampanja, kaže, stajala skromnih 875 kuna jer nije plaćao oglase na Facebooku i slično nego je samo tiskao letke za preferencijalnu kampanju.

Hasanbegović je jučer na zasjedanju Predsjedništva HDZ-a odbio i ponudu da postane predsjednik saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu

“Mi smo danas raspravljali, Hasanbegoviću je bilo ponuđeno mjesto predsjednika Odbora za kulturu i znanost, nije prihvatio, žao mi je”, rekao je Andrej Plenković.

Hasanbegović je potom za RTL objasnio da je ponudu stranke odbio zbog političko-moralnih razloga.

Rekao je da mu je iskazano političko nepovjerenje jer je izabran njegov antipod, njegova suparnica, misleći pritom na Ninu Obuljen Koržinek koja ga je naslijedila na mjestu ministra kulture.

Ako ste propustili o podršci Hasanbegoviću kao ministru pročitajte OVDJE.

Komentiraj