OTKRIVAMO: Koji je po Matjažu Keku najteži posao u HNL-u

Prvi kandidat za Dinamovu klupu slovenski je stručnjak (i izbornik reperezentacije) Matjaž Kek. U Maksimirskoj 128 drže, kako bi “zbog okolnosti koje nisu nogometne prirode” bilo pametnije da Zoran Mamić ostane sportski direktor, a da trener postane netko kalibra – Matjaža Keka.

Izvor: Media servis

Bivši trener Rijeke (pet sezona) “zagrizao je udicu” i čeka se samo njegov konačni odgovor, odnosno razgovor sa čelnicima Nogometne zveze Slovenije. U međuvremenu je komentirao za Index.hr zbivanja u Prvoj HNL koju redovito prati i poznaje u dušu. Najteži posao u HNL-u, po Keku je – biti trener Hajduka.

“Navijači imaju strahovita očekivanja i želju za trofejima, ali treba i njih razumjeti, jer ljudi godinama to čekaju” – objasnio je svoj stav. I nastavio: “Ako je politika kluba da se forsiraju mladi igrači, treba imati sluha i strpljenja i svi trebaju stati iza toga da ih se forsira… A treneru se mora dati neko vrijeme da pokaže svoj karakter i način razmišljanja”.

Svoju analizu stanja u Hajduku završio je riječima: “Ne bih želio pametovati sa strane, ali kontinuitet struke znači i kontinuitet rezultata”. Kekovo razmišljanje o kontinuitetu struke, ponovio je jučer predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Benjamin Perasović u svom obraćanju javnosti:

“Mi u Nadzornom odboru smo više nego svjesni da bez kontinuiteta upravljanja i struke ne može biti ni rezultata na terenu. Uviđamo i štetnost ponavljanja šok-terapije kao obrasca ponašanja u krizi…” Uoči nedjeljnog derbija na Maksimiru između zagrebačkih “modrih” i splitskih “bilih” trener Hajduka Igor Tudor može nakon riječi predsjednika Nadzornog odbora mirno spavati.

Iako je u nastavku prvenstva nakon korona – stanke njegova momčad u 7 utakmica uknjižila 3 pobjede i 4 poraza, pa se još samo teoretski može dostići drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka (kao krajnji cilj sezone), iako je Hajduk tri kola prije kraja prvenstva peti s 22 boda zaostatka za novim i starim prvakom Dinamom i 6 bodova zaostatka za drugom Lokomotivom i što je možda i najvažnije – sve to uz mnogo igračkog i taktičkog lutanja u nikad lošijem proljeću i eksperimenata u igri a bez učinka i napretka. Klub koji bi trebao živjeti od prodaje igrača, u elitniji (čitaj: bogatiji) europski izlog nema što izložiti nakon ove sezone.

“Bilima” po svemu sudeći slijede teški dani. Tudor u jučerašnjoj najavi derbija svejedno kaže: ” Rekao sam igračima na početku tjedna – nemamo pritiska, idemo igrati za svoj gušt, za inat, za ponos, izvaditi ono što se može izvaditi”. Teško je zbilja, nakon svega, dokučiti zašto Matjaž Kek misli da je najteži posao u HNL-u, posao trenera Hajduka?

Komentiraj