OTKAZI U HOLDINGU: Proces će trajati nekoliko mjeseci uz jasne kriterije

Uz obvezne COVID potvrde i skromnije dočeke Nove godine diljem Hrvatske oprostili smo se sa 2021. Slavilo se, među ostalim, na trgovima u Zagrebu, Osijeku i Dubrovniku, dok su u Novu mirnije uplovili Split i Rijeka.

Na dočeku Nove na glavnom zagrebačkom trgu bio je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. On je prije dolaska na Trg bana Jelačića obišao prenočište Crvenog križa u Velikoj Kosnici.

“Ovo je jedna od tradicija koje su lijepe i do kojih ću i dalje držati. Ima dosta dobrih stvari u Zagrebu koje želimo zadržati i unaprijediti. I ovo je tradicija da gradonačelnik posjeti prenočište za beskućnike. Na ovaj način želimo poručiti da ovi ljudi nisu zaboravljeni.”

Nakon toga obišao je sve hitne službe. Tomašević je komentirao i najavljene otkaze u zagrebačkom Holdingu, njih oko 500.

“Volio bih detaljnije vidjeti taj proces nego da to danas komentiram, a ima i vremena. Proces savjetovanja između sindikata i Uprave će trajati nekoliko mjeseci. To nije ništa od danas do sutra. Bilo kakvo restrukturiranje mora ići uz jasno definirane kriterije.”