OTIŠLA PJEVAČICA GRUPE ROXETTE: U 61. godini preminula Marie Fredricksson

Marie Fredriksson, pjevačica slavne švedske grupe Roxette, preminula je u 61. godini nakon duge i teške bolesti koja joj je dijagnosticirana 2002. godine.

Zbog Marieina odlaska najviše tuguju suprug Mikael Bolyos i njihovo dvoje djece, 26-godišnja kći Inez Josefin i 23-godišnji sin Oscar, piše The Express.

U priopćenju obitelji stoji: “S velikom tugom javljamo da jedne od naših najvećih i navoljenijih umjetnica više nema. Marie Fredriksson preminula je ujutro 9. prosinca od posljedica bolesti koju je pratila”.

Podsjećamo kako je Marie 1986. bila jedna od osnivačica grupe Roxette zajedno s Perom Gessleom, a njihovi najveći hitovi poput “It Must Have Been Love”, “Joyride”, “Listen To Your Heart” i “The Look” žive još i danas.

“Sva moja ljubav je za tebe i tvoju obitelj. Stvari više nikada neće biti iste”, napisao je Per u oproštaju na društvenim mrežama.

Bolest joj dijagnosticirana 2002. godine nakon što se jednog dana onesvijestila u vlastitom domu.

Rečeno je tada kako ima tek 20 posto šanse da preživi, ali uspjela se oporaviti nakon duga i zahtjevna procesa liječenja.

Sastav je duže pauzirao, a 2011. godine grupa se okupila i odradila turneju, a nastupili su i na švedskom kraljevskom vjenčanju princeze Victorije 2010. godine, kao i princeze Madeleine 2013. godine.

Od glazbe se naposljetku morala oprostiti 2016. godine kada su liječnici rekli da više nikada neće moći odraditi turneju, kao ni snimiti novi album.

“Ona je sjajno. Ne znam koliko smo stotina koncerata odradili u posljednjih pet godina i bio sam iznimno zahvalan na njezinoj energiji i što je omogućila da to izvedemo. Njezin je liječnik rekao da se neće izvući, ali uspijevala se othrvati bolesti godinama”, izjavio je Per 2018. godine.

View this post on Instagram

Preorder the new album #GoodKarma out June 3rd!

A post shared by Roxette (@realroxette) on

 

Komentiraj