OTIŠLA JE LJILJANA PRANJIĆ: Uvijek s osmijehom na licu – lavica u borbi protiv raka

Zagrepčanka Ljiljana Pranjić (54) preminula je u petak nakon što se 21 godinu borila s opakom bolešću o kojoj je često govorila.

Uvijek nasmijana, Pranjić je bila i zaštitno lice kampanje ‘Ne odustajem’, koja su pokrenule udruge koje su okupile žene oboljele od raka – Nisi sama, Sve za nju, Europa Donna Hrvatska i Oncoput.

Među mnogim prijateljima od nje se oprostio sociolog i kolumnist Bruno Šimleša koji je na Facebooku napisao:

Dragi moji i Ljiljanini,
s nezamislivom tugom vas moram obavijestiti da je Ljiljana preminula danas ujutro. Otišla je mirno, u snu, bez bolova.

21 godinu borila se protiv beštija, do zadnje sekunde davala sve od sebe, s tim unikatnim osmijehom preko čitavog srca. Imala je neprikosnovenu volju za životom i do zadnjeg se dana dušom držala za jezgru života.

Znam da će doći trenutak kada ćemo moći slaviti njezin izvanredan život u kojem je primala i davala neograničene količine ljubavi. Ali danas nije taj dan i znam da nam ni ona ne bi zamjerila na suzama.

Uvjeren sam da Ljiljana ne žali ni za čim, no naravno, mi ćemo žaliti za njom. A kad se bar malo oporavimo, onda ćemo je svim srcem slaviti. Slavit ćemo njezin život koji je bio tako elegantno satkan od ljubavi.

Posljednji ispraćaj je na Krematoriju u četvrtak u 12h, a Ljijana je željela da ne donosite cvijeće, nego da ako imate potrebu uplatite nešto za njezine voljene udruge Sve za nju i Nismo same.

Oprostite mi, ali ne mogu više pisati. Javit ću se čim mi se srce vrati u tijelo. Znam da prava ljubav ne umire, ali trenutno ne mogu…