OTIŠAO JE PRIJE 25 GODINA: Obljetnica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška

Dvadesetipeta je obljetnica smrti ratnog ministra obrane i jednog od najbližeg suradnika prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, Gojka Šuška.

Izvor: Media servis

Tim povodom članovi njegovi obitelji, državna izaslanstva i predstavnici udruga iz Domovinskog rata položili su vijence na njegovom grobu na zagrebačkom Mirogoju, u 16 sati predviđena je sveta misa u crkvi u Dubravi, a u 18 sati u Koncertnoj dvorani ‘Vatroslav Lisinski’ bit će održan komemorativni skup na kojem će uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministra branitelja Tome Medveda prigodne govore održati i brojni drugi akteri iz redova HDZ-a.

Povodom 25. obljetnice njegove smrti ministar obrane Mario Banožić poručio je:

“Sjećanje, poštovanje i zahvalnost prema ratnom ministru Gojku Šušku ne blijede: hvala mu za stvaranje Hrvatske vojske i za postavljanje temelja vojsci koja danas, rame uz rame stoji s velikim vojnim silama. U teškim i izazovnim vremenima, hrabro je i odlučno slijedio političke vizije prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i jedan je od simbola vremena u kojem smo stvarali neovisnu, samostalnu i slobodnu hrvatsku državu.

Hrvatska vojska u njega je imala puno povjerenje, cijenio je svakog hrvatskog vojnika i svojom pravednošću i disciplinom pokazao kako se ostvaraju veliki ciljevi.

“Gospodine predsjedniče, zadatak je izvršen!”, zauvijek će ostati sinonimom za sve pobjedničke operacije Hrvatske vojske za vrijeme Domovinskog rata. Neka mu je vječna slava i hvala!”.