OTELI VLASTITO DIJETE: Nisu dali da djevojčicu cijepe, pa su s njom pobjegli iz bolnice!

NESREĆA U ZAGREBU: Pijani vozač pokupio stupiće, vozio po nogostupu - otac spašavao dijete u kolicima
Ilustracija

U Poljskoj traje od petka potraga za mladim parom koji je iz bolnice oteo svoje tek rođeno dijete, odbijajući među ostalim da ono bude cijepljeno.

Sve se dogodilo u bolnici u Bialogardu na sjeverozapadu Poljske, kada se otac posvađao s liječnicima ne dopustivši da se dijete testira na žuticu, a niti da dobije vitamin K.

Rođenje djevojčice, koja je rođena u 37. tjednu prošlo je bez poteškoća, i sve je bilo u redu osim što malena nije bila dovoljno teška.

Zato su se liječnici još više zabrinuli za njezino zdravlje, pa su tražili i da sud hitno i privremeno ograniči roditeljska prava, kada su se roditelji usprotivili tretmanu i nisu dopustili cijepljenje.

Liječnici su pokušali privoljeti majku, ali i ona je poput oca imala drugačije razmišljanje o  suvremenoj medicini, rekao je za televiziju liječnik iz bolnice dr. Roman Labedz.

Policija je odmah krenula u potjeru za bračnim parom, a otac djevojčice snimio je i na internet stavio film u kojem objašnjava kako ih nitko nije želio saslušati i čuti njihove razloge zašto žele da sve s njihovim djetetom bude prirodno.

Naprotiv, sud im je ograničio prava i stavio ih u položaj, kaže, da se osjećaju kao kriminalci.

Sada se tom aferom bavi cijela Poljska u kojoj su jedni za cijepljenje, a drugi protiv cijepljenja djece.

Liječnici ističu kako je majka tijekom trudnoće uzimala sve lijekove suvremene medicine. Paru prijeti, ukoliko ih policija pronađe, i oduzimanje djeteta, piše FAKT24.PL.
[fbvideo link=”https://www.facebook.com/kontrolaprokuratury/videos/425961434471952/” width=”500″ height=”500″ onlyvideo=”1″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/weronika.piorkowska1/posts/1418988998170543″ bottom=”30″]