OTAC UHIĆENOG NAVIJAČA: Nazvao me sin – kaže da mu u zatvoru prijete silovanjem i ubojstvom

Poziv koji niti jedan roditelj ne želi primiti Robert Žiga primio je oko 14 sati. Njegov dvadesetjednogodišnji sin nazvao ga je iz grčkog zatvora. Uznemiren i zabrinut, stao je pred kameru i poručio: “ne bježim ni od čega, ali molim pomoć”.

– Rekao je tata, gle ja odavde živ neću izaći, stavili su me u zatvor s AEK-ovim ubojicama, tako je rekao. Čim sam došao okružili su me, pokazivali su mi da ono odrezanu glavu govorili nećeš jutro dočekat, bit ćeš silovan ubit ćemo te, prepričao je riječi svoga sina Robert Žiga za HRT.

– Ja sam rekao, sine ja ću sve poduzeti što god mogu, ti se drži budi hrabar i ohrabrio sam ga kako će biti sve u redu. On je rekao, oprosti znaš da sam zeznuo i da je ovo zadnji put da se čujemo možda, nastavio je Žiga.

S njim je u istom zatvoru i David, on svoga oca nije uspio kontaktirati.

– Bojim se za život svoga sina. U ovom trenutku ne (očekujem od vlasti ništa), ne mogu reći što očekujem, jer je ovo preveliki šok da se ovako nešto dogodilo, ovakve prijetnje, dodao je Davidov otac, Franjo Kroflin.

Potrebna pomoć hrvatske diplomacije

Sada im je, kažu, nužna pomoć hrvatske diplomacije jer na prvom mjestu trebala bi biti sigurnost njihove djece.

– Smatrali smo da je potrebno obavjestiti o tome grčko veleposlanstvo, njegovog branitelja u grčkoj i molimo sve njih da poduzmu sve što je potrebno da mu se ono što je rekao da će mu se dogoditi, ne dogodi.

Dakle da se ne dogodi to da ne dočeka jutro, rekao je pravni savjetnik obitelji uhićenih, Mario Medak.