OTAC NESTALOG MLADIĆA: Matej je trenirao vaterpolo, ne dolazi u obzir da bi pao u Savu

Svaki trag Splićaninu Mateju Perišu (28), koji je s društvom došao na doček Nove godine u Beogradu, gubi se u pola tri ujutro na staru godinu u klubu Gotik uz Savu.

Od tada za njim traje potraga a u Beograd je stigao i njegov otac Nenad Periš, koji je za Dnevnik Nove TV rekao:

“Oni su sjedili u tom lokalu, prije su bili na večeri. Mladi ljudi, u dva sata su se družili uz piće, uz razgovor, kao mladi ljudi koji su završili fakultete. U jednom momentu on se digao i krenuo prema izlazu i oni ga više nisu našli”, ispričao je otac i dodao kako policija vrlo ozbiljno radi na slučaju, a sutra će se naći s istražiteljima.

“Matej je trenirao vaterpolo, bio je izrazito jak momak, sportaš, nepušač… Mislim da apsolutno to njegovo stanje i njegova kondicija, znanje o plivanju i vještine – ne dolazi u obzir da bi pao u rijeku i da bi to bila okolnost koja može dovesti do tragičnog slučaja”, rekao je Periš, te dodao:

“Nisam izgubio nadu. Ali kao roditelj naravno da mi prvo pada na pamet ono što je najgore, tako da sam u nekom razmišljanju… samo želim da ga nađu”.

Zahvalan je, kaže, srbijanskom MUP-u i hrvatskom veleposlanstvu na reakcijama i svemu što su do sad napravili.

“Svaka informacija, bilo to s kamere, bilo dojava građana, bilo koga, očekujem da bi mogla napraviti mozaik i da se dovede do konačnog rješenja ovog strašnog trenutka za mene i moju obitelj”, rekao je Periš i zamolio sve građane Srbije i sve koji nešto znaju da se jave, makar i anonimno.

“Molim samo da bilo tko tko nešto zna da dojavi. Neću otkriti tko je to rekao”, vapaj je Matejevog oca.