OTAC NESTALOG MATEJA: Svašta se piše – nemam informaciju da je pronađen mobitel

Otkako je Splićanin Matej Periš nestao u Beogradu intenzivna potraga traje već danima, a u Beograd je u ponedjeljak stigla i hrvatska policija – da se informira o daljnjim postupcima potrage i radu srpske policije.

Matejev otac Nenad Periš još se uvijek nada da će pronaći sina. U potrazi se pretraživalo kopno, voda, koristili su se potražni psi, dronovi, termovizijske kamere… No mladiću ni traga ni glasa. U utorak se u dijelu medija pojavila informacija da je navodno pronađen Matejev mobitel. Je li to točno, upitali smo Nenada Periša, oca nestalog mladića.

“Nemam informaciju da je pronađen mobitel, bio sam jučer s beogradskim policajcima, bio je i ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, dva predstavnika MUP-a Hrvatske iz krim policije, oni su me upoznali sa svim postupcima koji se obavljaju i istražnim radnjama”, rekao je u razgovoru za DNEVNIK.hr.

“Istraga se nastavlja u punom intenzitetu, suradnja između dva MUP-a je kod ovakvih slučajeva uobičajena, ništa dalje od toga mi nije rečeno. Ministar Vulin mi je osobno obećao da će istraga ići dalje istim intenzitetom, a to mi je ponovio i načelnik Policijske uprave Beograda”, dodaje.

“Nije jednostavno pod ovakvim uvjetima raditi, no dobili smo takvo obećanje i vidio sam njihov angažman u tome da se postupak dovede do kraja, kakav god on bio. Ja im se tome zahvaljujem, hvala svima i MUP-u RH što je s profesionalne strane pristupio, rekli su mi da se radi o suradnji koja je kod ovakvih slučajeva potrebna, no postupak i dalje vodi MUP Srbije”, istaknuo je Periš.

Dodaje da je u ponedjeljak bila misa u crkvi sv. Ante Padovanskog u Beogradu za pronalazak njegova sina Mateja, na kojoj je bio prisutan i episkop Justinije, u ime patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija.