OTAC NAKON PRONALASKA TIJELA: Majica, sat, mobitel, sve ukazuje da je riječ o Mateju

“Tijelo mlađeg, za sada nepoznatog muškarca, nađeno je jutros u Dunavu kod Ade Huje. Dežurni zamjenik Višeg javnog tužioca u Beogradu obavio je očevid na licu mjesta i naložio obdukciju, toksikološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN lica, kao i uzrok smrti”, objavilo je Više javno tužiteljstvo u Beogradu.

U međuvremenu sve je više detalja koji govore o tome da bi to moglo biti tijelo Mateja Periša, koji je nestao u Beogradu za dočeka Nove godine.

Tako je Blic objavio fotografiju majice nađene na tijelu u Dunavu. Riječ je o tamnoj majici s printom jaguara bijele boje i žutim natpisom Power Super Cleaner koji ide u krug.

Matej Periš nestao je u takvoj majici, a istu ima na fotografiji koja je kružila internetom nakon njegovog nestanka.

Rezultati NK analize bit će objavljeni sutra.

Kako doznaje N1 načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac krenut će iz Zagreba za Beograd, gdje će se sastati s beogradskim kolegama te se nakon toga očekuje i njegova izjava za medije.

Za srpske medije pronalazak tijela komentirao je i Igor Jurić, otac čija je kći Tijana (14) nestala 2014. Nađena je ubijena. Jurić je pomagao u potrazi za Matejom. “Koliko god današnji dan bio težak za obitelj Periš i posebno oca Nenada, važno je da oni nađu svoj mir. Da Matej pronađe svoj mir. Na nekom boljem mjestu. A Nenad i ja ćemo razgovarati o svemu, imat ćemo mnogo vremena za to. I siguran sam da će i Matej učiniti mnogo za druge, ako se dokaže putem DNK-a da je to on, baš onako kako to radi Tijana”, rekao je Jurić za Telegraf.rs.

“Jutros su me zvali i rekli da je nizvodno niz Dunav pronađeno tijelo mladića i da sve ukazuje da je riječ o Mateju. Po odjeći, satu, sve ukazuje da je riječ o njemu, ovo je strašno velika bol za sve nas”, rekao je Matejev otac Nenad Periš za Nova.rs.

“Život je nepredvidiv, svi mi znamo da ćemo se jednog dana morati rastati. Matej nije ni probao život, tek 27 godina, tek je život bio pred njim. Koliko god da je sad teško i bolno, mi ćemo se ponovno sresti i zagrliti”.