OTAC MONSTRUM IZ ZADRA: Zlostavljao godinama obitelj – najstarija kći rodila mu dijete

ilustracija, oko, strah, dječak, djevojčica, nasilje

Zadraninu u kasnim četrdesetim godinama je koncem srpnja određen istražni zatvor zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode, odnosno rodoskvrnuća, nasilja u obitelji i povrede prava djeteta.

Završio je iza rešetaka, nakon što ga je policiji prijavila jedna njegova kći, piše Zadarski list.

Djevojka se najprije povjerila svom dečku, koji ju je ohrabrio da podnese kaznenu prijavu i otkrije mračnu tajnu koju je njezina višečlana obitelj godinama skrivala.

Monstruozni otac obitelj je zlostavljao godinama, psihički, fizički, a najstariju kći i seksualno.

Još kao maloljetnica zanijela je i rodila dijete, po svemu sudeći iz tog odnosa s ocem. Batine, vrijeđanje, omalovažavanje i nezamislivo zlostavljanje za djecu iz ove višečlane zadarske obitelji bile su svakodnevica.

Živjeli su s tim, a majka je prelazila preko svega. Susjedstvu je bio sumnjiv odnos oca i najstarije kćeri od koje se nije odvajao.

Ali reagirali su samo zbog buke koja je bila gotovo svakodnevna pojava. Policija je pisala prijave zbog narušavanja javnog reda i mira, te zbog obiteljskog nasilja, no nisu dokučili razmjere nasilja.

Nakon što je maloljetnica iz te obitelji rodila dijete, a identitet oca ostao nepoznat, ni socijalni radnici nisu ušli dublje u problem.

A sve se to događalo godinama u stambenoj zgradi i napučenom gradskom kvartu.

Komentiraj