OSUMNJIČENI ZA VIŠE NEDJELA: Maskirani pljačkali pošte, kladionice, trgovine

lopov, razbojnik, pljačkaš

Policijski službenici Policijske postaje Zaprešić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 33-godišnjakom zbog osnova sumnje da su pojedinačno počinili kaznena djela razbojništva i pokušaj razbojništva.

“Sumnja se da je osumnjičeni 31-godišnjak dva kaznena djela razbojništva počinio u studenom i četiri u prosincu 2017. godine i to u dvije poslovnice pošte, jednu u Jakovlju, a drugu u Bestovju, dvije kladionice; jedna u Bestovju, a druga u Zagrebu u Zvorničkoj ulici, poslovnici za otkup plemenitih metala u Zagrebu u Ulici Gajnice i u caffe baru, na način da je maskiran ulazio u objekte te uz prijetnju vatrenim oružjem ili uz verbalnu prijetnju otuđivao novac od zaposlenika.

Također se sumnja da je osumnjičeni 33-godišnjak pokušaj razbojništva i razbojništvo počinio u prosincu 2017. godine na način da je maskiran ulazio u trgovine u mjestu Luka te uz prijetnju vatrenim oružjem ili uz verbalnu prijetnju otuđio novac. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 26.800 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici predali su osumnjičene pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu”, stoji na stranicama PU zagrebačke.