OSUMNJIČEN POLICIJSKI SLUŽBENIK: Primanje mita i krivotvorenje isprave

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim policijskim službenikom i 39-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita, pomaganja u primanju mita i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Kako se navodi u priopćenju PUZ-a, sumnja se da je 33-godišnji policijski službenik Policijske uprave zagrebačke od počeka lipnja do početka srpnja 2020. godine, u namjeri da se nepripadno okoristi, dok je bio zadužen na rad po slučaju kaznenog djela krađe, a nakon što je utvrđen počinitelj kaznenog djela i nakon što su pronađene otuđene stvari, kontaktirao oštećenog i zatražio od njega novac tj. da mu uplati 1000 kuna, kako bi mu vratio otuđenu stvar, pri čemu mu je pomagala 39-godišnjakinja kod koje je u posjedu bio jedan predmet.

​Također, sumnja se da je sačinio potvrdu u kojoj je neistinito unio činjenicu da je oštećeniku vratio određene stvari, umjesto oštećenika ju potpisao i uložio ju u spis predmeta. Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja osumnjičeni policijski službenik je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Ujedno, rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke policijski službenik je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu, priopćeno je iz PUZ-a.

Komentiraj