OSUĐEN ZBOG SILOVANJA NESTAO: Kolegici je nanio i teške ozljede “na tulumu” u Podstrani

U Splitu je 15. listopada nestao Roko Šimac (28). Udaljio se s adrese prebivališta u Doverskoj ulici, a bio je odjeven u crnu sportsku majicu Adidas, tzv. duksericu, donji dio sive sportske trenerke Adidas te tenisice.

Visok je 175 centimetara i ima smeđe oči.Mole se svi koji su ga vidjeli ili imaju bilo koju informaciju o njegovom nestanku da se jave na 192 ili na e-mail adresu: nestali@nestali.hr.

Podsjetimo kako je Šimac je 2016. godine nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog silovanja 2012. u Podrstrani, a ovih dana Vrhovni sud bi trebao odlučivati o konačnom pravorijeku u tom slučaju.

Djevojka i Šimac koji je tada imao 21 godinu, bili su kolege s fakulteta, a sve se dogodilo na tulumu 16. studenog 2012. godine kada je djevojka s teškim ozljedama prevezena u bolnicu i jedva joj je spašen život.

Šimca je Državno odvjetništvo teretilo da je “radi seksualnog zadovoljenja nasrnuo na kolegicu s fakulteta bez njenog pristanka te joj je nanio osobito teške i po život opasne ozljede”. Zadobila je teške ozljede probavnog i vaginalnog trakta i nakon toga prošla nekoliko teških operacija.

Bili su oboje alkoholizirani, djevojka se nije ničeg sjećala, pa se ne zna kojim su predmetom ozljede nastale. Sudac je pak u presudi rekao kako su ozljede nastale rukom.

Komentiraj