OSUDA ISTUPA PERNARA: Izjavama mržnje poziva na diskriminaciju starijih osoba

Seniori 365 – Stranke rada i solidarnosti regirali su na istup saborskog zastupnika Ivana Pernara, koji je u raspravi na društvenim mrežama upitao je li normalno da je država u karanteni kako bi ‘‘neki djed ili pradjed živio dulje‘‘.

Ovakvim izjavama zastupnik Pernar poziva na diskriminaciju starijih osoba, stoji u priopćenju stranke koje prenosimo u cijelosti.
“Iz Stranke rada i solidarnosti osuđuju nehumani istup saborskog zastupnika Ivana Pernara, koji poziva na ukidanje mjera za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom jer stariji ljudi ionako moraju od nečega umrijeti.

Zastupnik Pernar smatra da se mjerama za suzbijanje koronavirusa ekonomski uništava država i narod, a mladima oduzimaju osnovna ljudska prava i slobode.

Seniori 365 – Stranke rada i solidarnosti svojim programima čuvaju dostojanstvo, štite prava i interese starijih, naše najmudrije generacije.

Ovakvim izjavama mržnje zastupnik Pernar poziva na diskriminaciju starijih osoba, stoga se Seniori 365 – Stranke rada i solidarnosti pridružuju zahtjevima za javnu osudu istupa saborskog zastupnika Ivana Pernara.

“Koliko bi svijet bio ljepši kada bi mudrost starijih podučila oholost sadašnjosti”, poručila je predsjednica Seniora Zdenka Nikić.

Komentiraj