OŠTRO PO VLASTI: Zašto Milanović kaže da bi ga njegovi strpali u luđačku košulju

milanović, zoran milanović

Bivši premijer Zoran Milanović, s turneje po šibenskom kraju, gdje obilazi SDP-ovce ne bi li si pribavio koji glas za unutarstranačke izbore, oglasio se i nekim svojim razmišljanjima o političkoj situaciji u Hrvatskoj.

Nije mogao zaobići Tomislava Karamarka i njegove prijetnje kako će biti smjena na HRT-u.

“HRT je nas dosta derao, i to je njegovo pravo. To je javni servis na koji sam imao puno prigovora, imam i sada, ali to je život – kao političar moraš trpjeti te udarce”, rekao je Milanović. “Mislim da HRT radi za HDZ. Često radi poluprofesionalno, ali ne znači da bih tamo radio čistke. To su tipične HDZ-ovske divlje prijetnje, suprotstavit ćemo se tom utjerivanju straha u kosti.”

Komentirao je i Karamarkovu izjavu prema kojoj tko ne voli HDZ, ne voli hrvatski narod.

“SDP je dobio više glasova hrvatskih ljudi, Hrvata, nego HDZ”, rekao je za izbore u Hrvatskoj Milanović.

“Imam li ja pravo reći da onaj tko ne voli SDP ne voli hrvatski narod? Mene bi moji SDP-ovci strpali u luđačku košulju. Više je Hrvata glasovalo za nas nego za HDZ.”

Komentirajući svog konkurenta za šefa SDP-a Zlatka Komadinu, koji vjeruje u pobjedu, Milanović je rekao:

“Mislim da ima pravo biti optimist… ” I dodao kako vidi unutarstranačku kampanju: “U odnosu na HDZ-ove kao vrlo mekanu, civiliziranu… HDZ-ovci si vade oči, mi znamo svašta pričati, ali ima puno više reda. Ima niskih udaraca, ali ja sam tu da primim sve te udarce za stranku i da budem kriv kada navodno nismo uspješni, a kada pobijeđujemo da smo zaslužni svi. Ali, to je križ predsjednika i moram ga nositi.”

Bio je jasan i oko smjene šefa SOA-e Dragana Lozančića.

“Neka ga smijene ako imaju petlju. To je čovjek koji nije ovisan o toj šačici probisvijeta”, rekao je Milanović.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!