OŠTRO PO VLADI: Odustali od svega, samo kadroviraju – kaže Sinčić

Podijelite članak

ivan vilibor sinčić

Živ je i živahan Ivan Velibor Sinčić, saborski zastupnik Živog zida i vrlo aktivan na Facebooku.

Uvjerljiv je kritičar Vlade i nestrpljiviji od ostalih što mu još ništa iz Vlade nije konkretno došlo na stol. Evo što piše:

“Robert Podolnjak iz Mosta za HRT: “Privilegije političarima će se smanjivati, ali ne u ovom sazivu Sabora. Treba više vremena da se promjene neki zakoni.”

Sabor je konstituiran prije gotovo 2 mjeseca. Vlada je sastavljena prije nekoliko tjedana. Svih tih tjedana održali su tek 4 sjednice.
Do današnjeg dana mi na stol nismo dobili ni jedan jedini relevantan prijedlog Vlade za izmjenu ili dopunu ijednog zakona. Sve ovo vrijeme bave se smjenama, biranjem zamjenika, potpredsjednika, dopredsjednika. Kadroviranjem.

Jedino što smo od njih dobili na glasovanje bila su dva zakona u kojima se, pazite, mijenja da određenu funkciju u zakonu o strateškim investicijama više ne popunjava potpredsjednik za gospodarstvo već potpredsjednik kojeg imenuje Vlada. Jedna političko-administrativna odluka.

Smanjenje plaća političara – odustali. Smanjenje privilegija političara – odustali. Zaštita jedinog doma – odustali. ZERP – odustali. HNB – odustali. PDV na hranu – odustali.

Sjeća li se još itko Grmoje i Petrova?”

 

Komentiraj