OŠTRO NA HRT: Bit će promjena na Hrvatskoj televiziji – najavljuje Karamarko smjene

Podijelite članak

karamarko, tomislav karamarko

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade, još se u kampanji nametao drvljem i kamenjem na medije koji mu nisu po volji. A sada, kad je na vlasti, ti su napadi i mnogo žešći, posebno na HTV.

Najprije je među HDZ-ovcima u Konavlima, odgovarajući na novinarsko pitanje, poručio da smjena Gorana Radmana, koju je u intervjuu Jutarnjem listu najavio mostovac Ivan Kovačić, nije nikakva čistka. “Radman mora otići,  HTV je u funkciji jedne stranke”, izričit je bio Tomislav Karamarko.

Nakon Konavala, Tomislav Karamarko otišao je na stranački skup u Orebić. Opet je govorio o HRT-u, ali još žešće.

“Neka me jasno čuju da ta Hrvatska televizija jedne političke opcije, jedne stranke – nije javni servis, ona nije ono što bi trebala biti jer živi upravo na tome što je vi plaćate – 1,3 milijuna kuna godišnje da nam lažu i da nas čine luđacima zato što smo domoljubi. Da karikiraju sve ono što govorimo i da nas sotoniziraju? Bit će promjena na Hrvatskoj televiziji! To neka znaju!’, kazao je Karamarko.

Vodstvo HRT-a smatra da je svaki neutemeljni napad na Hrvatsku radioteleviziju izravan udar na demokraciju. ‘Izjave gospodina Karamarka su neutemeljene, netočne, paušalne i ja ih odbacujem. Ako gospodin Karamarko ili bilo tko drugi ima spoznaje ili pritužbe na rad nas kao javnog neovisnog medija postoji vrlo precizna procedura utvrđivanja je li tome tako’, izjavio je ravnatelj Programa HRT-a Saša Runjić.

Komentiraj