OŠTRO IZ ŽIVOG ZIDA: Porez na nekretnine dokaz je najpokvarenije Vlade u povijesti – kaže Sinčić

ivan vilibor sinčić

Porez na nekretnine, kako najavljuje Vlada,  uvodi se od 2018. godine. Uvode ga oni koji su kada se time bavio i SDP bili oštro protiv toga. Zastupnik Živog zida, Ivan Vilibora Sinčić zbog toga je oštro kritizirao Vladu.

”[POREZ NA NEKRETNINE]
Uvodi se porez na nekretnine. Umjesto zaštite jedine nekretnine, što su obećavali. To je podmukli napad na privatno vlasništvo, podmukli napad na imovinu građana. Jasno je da nacija koja je gladna neće moći plaćati porez na vlastite kuće. Ionako su već platili porez na cigle, porez na crijepove, porez na zemljište…

Od pamtivijeka čovjek teži imati sklonište, krov nad glavom i ići ovako otimati ljudima imovinu najodvratniji je način da se vraćaju dugovi političara.

Usred ovakve krize, kad se stotine tisuća mladih iseljava, kad ljudi svakodnevno gube domove, kad morate dizati kredite da podmirite svakodnevne obaveze; uvoditi kazne jer još uvijek imate svojih nekoliko kvadrata, dokaz je najpokvarenije vlade u povijesti zemlje.

Već u prvih nekoliko godina očekujemo nekoliko desetaka tisuća ovrha, a naposljetku i deložacija”, stoji u Sinčićevoj objavi na Facebooku.