OŠTRA RETORIKA BRITANSKIH ZASTUPNIKA: Donald Trump je opasna budala!

donald trump

Tri je sata trajala rasprava britanskih parlamentaraca o zabrani ulaska Donaldu Trumpu, republikanskom kandidatu za predsjednika SAD u Veliku Britaniju.

Tijekom duge rasprave zastupnici nemaju zajednički stav da bi, zbog njegovih izjava o muslimanima, Trumpu trebalo zabraniti ulazak u Britaniju. Ali, većina ipak misli kako bi zabrana bila u suprotnosti sa slobodom govora i da bi predstavljala „rizik da se od njega napravi mučenika“. Neki su govorili kako bi bi bilo bolje da dođe i da se suoči sa svojim izjavama. Gavin Robinson, zastupnik iz Sjeverne Irske je rekao:

„Želim vidjeti da Donald Trump dođe u zemlju. Želim da osjeti bijes i frustraciju svojih ksenofobičnih izjava.“

Čulo se, međutim, i kako nije na Velikoj Britaniji da se miješa u unutarnje poslove SAD-a. Ministrica unutarnjih poslova Teresa May bi mogla izdati nalog da se Trumpu zabrani ulazak u Veliku Britaniju, ali je premijer David Cameron odmah rekao kako je protiv toga.

Laburist Jack Dromey bio je vrlo oštar i nazvao je Trumpa budalom. Među ostalim je rekao:

„Dopustiti nekome da dođe tko sotonizira cjelokupnu muslimansku zajednicu bilo bi pogrešno i ugrozilo bi sigurnost naših građana… Trumpu ne bi trebalo dozvoliti da se približi našoj obali na manje od 1.000 milja… Slobodno može biti budala, ali ne može biti opasna budala na našoj obali.“ (m. p.)

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!