OSTOJIĆ PODRŽAO KRSTIČEVIĆA: Pun mi vas je kufer, i briga me za izbore, špijunske igre…

ranko ostojić

Na razne optužbe, uglavnom u izborne svrhe, na račun generala Damira Krstičevića, nositelja HDZ-ove liste u X. izbornoj jedinici, reagirao je i suparnik Ranko Ostojić.

Cijela je bura počela kada su neki umirovljeni generali Nacionalu dostavili dio arhivske građe sigurnosnih službi, koji govore da je Damir Krstičević u rujnu 1991. još bio u JNA. K tome stoje i optužbe kako je kasniji poslovni uzlet izgradio na poslovima s MORH-om.

Sada je Ranko Ostojić, bivši ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik vlade, na Facebooku također stao u obranu Krstičevića, što je prije toga učinio i Zoran Milanović.

Ostojić piše:

“Najdraže mi je čuti “generali sa desnice”, neimenovani izvori. Ja ću reci svoj dio, istine radi. 6.12 . 1991 splitski dobrovoljački bataljun upućen je na dubrovačko ratište. Pozicije Topolo, Imotica, Stupa. Iznad mosta na Bistrini. Bilo je gadno, i neću u detalje. 20.12 sam čovjeku kojeg sam tada prvi put vidio predao položaje.

Bio sam običan vojnik, govorio mu detalje i pokazivao našu crtu obrane. Bio je pripadnik 4. Brigade, nije me bilo briga koji je cin. Njemu i ljudima iz 4. nacrtao sam svaku točku na karti, svaki nas položaj i gdje su njihove snage. Došli su nam pomoći, kao i Pločani prije toga. I briga me za izbore, špijunske igre. Položaje sam predao Damiru Krstičeviću. Mi smo otišli na druge položaje, na Mosec. Pun mi vas je kufer sa vašim obračunima 25 godina nakon što se istina dogodila.”

Podsjećamo, glavni politički suparnik Zoran Milanović je o novonastaloj “aferi” izjavio:

“Damir Krstičević je tad bio u JNA, znam da je bio kod Tovarnika, ali kasnije je prešao u HV i on je ratni heroj. Dakle, ne bih glasao za njega da sam u Dalmaciji, ali neću ga pljuvati na ovaj način. To je ćorav posao, ostavite čovjeka na miru”.

[fb_pe url=”https://web.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10210156579372325&id=1273880431″ bottom=”30″]