OSTAO BEZ IMUNITETA: Može krenuti kazneni progon protiv HDZ-ovca Kuščevića

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević više nema imunitet zastupnika u Hrvatskom saboru. Jednoglasnom odlukom ukinulo mu ga je Mandatno-imunitetno povjerenstvo na zahtjev DORH-a, kako bi protiv njega mogla započeti istraga.

Izvor: Media servis

Predsjednik povjerenstva Žarko Tušek: “USKOK je na temelju kaznene prijave MUP-a, Ravnateljstva policije PNUSKOK-a zaključio da postoji osnovana sumnja da je Lovro Kuščević, kao načelnik Općine Nerežišta počinio dva kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti.”

Član Povjerenstva i zastupnik Živog zida Ivan Pernar: “Ako se dokaže da je sve istina što se ovdje navodi, postavlja se pitanje je li on, kad je radio u Ministarstvu uprave, zloupotrebljavao svoj položaj i ovlasti, jer je bilo tada spornih stvari pogotovo oko pitanje referenduma, smatram da bi istragu trebalo proširiti na to pitanje također.”

SDP-ovac Gordan Maras podsjetio je da je premijer Andrej Plenković donedavno branio Kuščevića nazvavši cijeli slučaj medijskim pritiskom na ministre. Smatra da bi u slučaju podizanje optužnice Plenković morao politički odgovarati.

“Jer ukoliko kažete da ste s njim prošli papir po papir i da je sve čisto. Ukoliko kažete da se ministar Kuščević neosnovana napada, ukoliko preuzimate tu odgovornost na sebe, onda ju morate preuzeti i politički na način da podnesete ostavku.”

Aktualni ministar uprave Ivan Malenica bio je suzdržan o svom prethodniku. “To je uobičajena stvar, skidanje imuniteta, onda nadležna tijela provode aktivnosti pa ćemo vidjeti. Teško je suditi prema onome što se govori o javnosti, vidjet ćemo.”

Komentiraj