OSTAJE U ISTRAŽNOM ZATVORU: Sutkinja Maja Šupe planira podnijeti žalbu

Sutkinja Maja Šupe, osumnjičena za primanje mita, ostaje u Istražnom zatvoru. Županijski sud u Splitu donio je odluku kojom je odbijen prijedlog u kojem se traži ukidanje istražnog zatvora.

Izvor: Media servis

“Okrivljenica ostaje i dalje u istražnom zatvoru” rekao je glasnogovornik suda Dinko Mešin.

“To znači da je na snazi rješenje od prije mjesec dana kojim joj je određen istražni zatvor. Protiv tog rješenja, obzirom da je odlučivano povodom prijedloga, žalba nije dopuštena. I nakon isteka onih mjesec dana sudac istrage će ponovno odlučivati o daljnjem trajanju istražnog zatvora.”

Odvjetnik okrivljenice Krešimir Škarica naglasio je kako nisu očekivali takvu odluku. Rekao je kako su iznijeli sve argumente za koje su smatrali da su dostatni kako bi se istraga vodila na način da bivša sutkinja ne mora biti u istražnom zatvoru.

“Dostavili smo argumente da nema nikakvog razloga ni mogućnosti za ponavljanje djela, s obzirom da je ista suspendirana i da se ta suspenzija može produljiti na još tri mjeseca. S obzirom da je na vlastiti zahtjev podnijela zahtjev za umirovljenjem i s obzirom da će Državno sudbeno vijeće imati sjednicu za tri dana.

S obzirom na sve te uvjete koji su kumulativno ispunjeni, kao i činjenicu da joj se prijašnjom odlukom predsjednika Općinskog suda u Šibeniku ukinula dodjela novih spisa u rad, nije postojala nikakva mogućnost da bi se djelo ponovilo. Mi ćemo, naravno, na takvu odluku podnijeti žalbu, Vijeće Županijskog suda u Splitu će isto odlučivati.”