OSNOVANA ZELENA LISTA: Matić i odbjegli HSS-ovci žele u koaliciju s gradonačelnikom Bandićem

Nenad Matić
Nenad Matić

U moru političkih stranaka, svjetlo dana ugledala je još jedna. U Zagrebu je osnovana Zelena lista, nova stranka koja okuplja 1000 članova, većina ih je iz Zagreba i dobar dio njih su otpadnici iz HSS-a.

Izvješće: Kristina Bokanić

Predsjednik Zelene liste je bivši čelnik zagrebačkog HSS-a Nenad Matić. “Mi smo centar koji se bori za sve teme što se tiče zaštite okoliša, održivog razvoja, ravnomjernog razvoja Hrvatske. Pri tome su nam obrazovanje, prava žena i mladih u centru naše pozornosti, ali i kućni ljubimci, sport, kultura”, kazao je Matić.

Matić kaže da su prvenstveno orijentirani na glavni grad i na nadolazeće lokalne izbore. Smatra da će Zelena lista biti odlučujući faktor u tome tko će iduće 4 godine upravljati Gradom Zagrebom. Uvjet je da taj ili ta kandidatkinja provede njihove konkretne prijedloge.

“Mi ćemo tražiti da Zagreb bude zona zabrane ubijanja kućnih ljubimaca, ali i da omogućimo uvjete što se tiče igrališta za pse, ali i da vlasnici vode brigu o kućnim ljubimcima. Povećat ćemo sredstva za udomljavanje domaćih životinja”, kazao je Matić.

Nisu samo životinje u fokusu njihova djelovanja. Tražit će obnovu, odnosno natkrivanje dijela Dinamovog stadiona, ali ne samo to.

“Po mjesnim odborima i gradskim četvrtima imat ćemo niz zahtjeva komunalne prirode koje ćemo staviti pred novog gradonačelnika. Zbrinjavanje otpada je u fokusu našeg rada, ali edukacijom kako bi se odvajao otpad, reciklirao i sanirao”, rekao je Nenad Matić.

Zanimljivo ili ne, na predstavljanje Zelene liste došao je i Milan Bandić. Znači li to da će ga Zelena lista podržati na lokalnim izborima? Hoće, ako im Bandić ispuni zahtjeve.

“Ima prednost u anketama i našim razgovorima”, kaže Matić.I Bandić o koalicijskoj suradnji sa Zelenom listom priča u rukavicama.

“Sa svima suradnja koji žele dobro ovom gradu i koji će na tragu odgovornosti gradonačelnika 17 godina činiti još bolje građanima ovog grada. Želim puno uspjeha Zelenoj listi, neka još jedna stranka na zelenom nebu grada Zagreba ima svoje mjesto”, zaključio je Bandić.

Komentiraj