OSIJEK I HAJDUK BEZ GOLOVA: Cirkus u prvom dijelu – u glavnoj ulozi sudac Jović

Bio je to burni derbi u Osijeku između domaćina i Hajduka u 29. kolu HNL-a, a u prvom je poluvremenu bio glavni sudac Jović.

Počelo je sve žutim kartonom za Lovrića u 6. minuti, jer je s leđa gurnuo Sahitija. A onda u 17. počinje drama kada sudac Jović dosuđuje kazneni za Hajduk, nakon što je Krovinović pao u duelu sa Žaperom. Skočili su svi iz Osijeka, oglasio se VAR, Jović sam pregledava i poništava jedanaesterac.

Onda u 30. minuti opet Jović na sceni. Lovrić odlično prodire, ulazi u šesnaesterac i pada. Jović ocjenjuje to simulacijom i dodjeljuje Lovriću drugi žuti i crveni za isključenje. I opet su svi u Osijeku na nogama. Jović provjerava VAR, vidi da je Lovrić bio ipak nagažen od Ferra, ukida žuti za Lovrića i dosuđuje penal za Osijek.

Loptu uzima Caktaš,želi zabiti bivšem klubu, ali puca visoko preko gola.

Pao je u šesnaestercu, a Jović je to ocijenio kao simuliranje. Lovrić ne može vjerovati jer kontakta je bilo. Bit će još posla za VAR.

Potom sudac Jović je opet glavni. Nekoliko minuta popravlja svoju opremu. Osam je minuta nadoknade. Caktaš rukom gura loptu prema golu i dobija žuti.

Utakmica je živa i u drugom dijelu. U 61. Livaja puca u blok, a nakon njega Krovinović pored gola.

U 69. Lovrićev ubačaj, Kalinić ne ragira dobro, stvara se gužva i Mierez uspijeva na par metara iččeprkati loptu, ali nije ju uspio ugurati u mrežu. U 72. dvostruka promjena Osijeka. Ulaze Fiolić i Bohar, izlaze Kleinheisler i Caktaš. Potom kod Hajduka Katić mijenja ozlijeđenog Ferra, a Biuk ulazi umjesto Kalinića.

U 82. kod Osijeka Mierez i Lovrić izlaze, Topčagić i Fućak ulaze. Dvije minute kasnije lijepo kombinira Hajduk po lijevoj strani, ali Melnjak puca pored gola.

Sastavi
Osijek: Ivušić – Grgić, Bralić, Lončar, Čeberko – Nejašmić, Žaper – Kleinheisler, Caktaš, Lovrić – Mierez

Hajduk: L. Kalinić – Elez, Ferro, Melnjak – Mikanović, Fossati, Grgić, Sahiti – Krovinović, Livaja – N. Kalinić