OSIJEK BOLJI U GRADSKOM VRTU: Povratnik Mance torpedirao i Dinamo

Osijek i Dinamo igrali su derbi na Gradskom vrtu u 25. kolu HNL-a.

U petoj minuti opasno je prodro Tolić po lijevoj strani, ostavio dvojicu iza sebe, ubacioi oštro paralelno s golom, ali nije bilo nikog da natrli na tu loptu,

Dinamo je bolje ušao u igru i u 20. minuti odlična prilika. Ubacio je s lijeve strane sjajno Bočkaj, a Petković puca glavom pokraj gola.

Osijek je zaprijetio u 28. Dobar udarac iz voleja Kleinheislera, ali laka je to zadaća za Livakovića.

U 29. Tolić pokušava iznenaditi Ivušića, jer svi su očekivali ubačaj, ali otišao je taj udarac iznad gola.

U 39. pokušaj Miereza škaricama, no nema opasnosti. Minutu kasnije udarac Bočkaja prohujao je pored vratnice. Označeno je zaleđe.

Odmah u nastavku Dinamo traži kazneni udarac. Bralić je igrao rukom, no Pajač je odlučio da to nije kažnjivo. Osijek je potom pritisnuo i imao terensku nadmoć, ali bez prilika.

Nakon pokušaja Oršića u kontri, pokušava i Kleinheisler u 57. minuti, ali lako za Livakovića. Izlazi Bočkaj a ulazi Andrić. Neočekivano, ali možda Kopić nešto priprema.

U 69. pokušaj Oršića iz slobodnog udarca zaustavio je Ivušić, a Andrić je potom loše reagirao na odbijancu. Oršić u drugom naletu ubacuje pred gol, ali Andrić je ostao kratak.

Bulat mijenja Tolića. Trostruka promjena kod Osijeka. Debitira Lovrić, uz njega ulaze Mance i Brlek, a izlaze Caktaš, Mierez, Bralić. Ima još 14 minuta do kraja.

I u 77. Osijek vodi. Pogađa iz blizine Mance. Kleinheisler gurnuo pred gol, lopta se odbijla i došla do Mancea koji pogađa kroz noge Livakovića,

Theophil se ozlijedio i Dinamoi zadnjih pet minuta igra s igračem manje.

Osijek: Ivušić – Bralić, Lončar, Škorić – Miloš, Žaper, Kleinheisler, Fiolić, Jurčević – Caktaš, Mierez
Klupa: Malenica, Leovac, Hiroš, Brlek, Fućak, Topčagić, Bohar, Lovrić, Mance

Dinamo: Livaković – Theophile-Catherine, Šutalo, Franjić – Ristovski, Mišić, Gojak, Bočkaj – Tolić – Petković, Oršić
Klupa: Zagorac, Moharrami, Štefulj, Andrić, Emreli, Bulat, Dilaver, Menalo, Špikić